Yandex Metrica

Bir saatte 4 litre süt içmek! Kuru tarçın yutmak! Meydan okumalar hayatı tehdit ediyor! Aklı olan bunları denemez

Bir saatte 4 litre süt içmek! Kuru tarçın yutmak! Meydan okumalar hayatı tehdit ediyor! Aklı olan bunları denemez

Sosyal medya zaman zaman insanların hayatını tehlikeye yol açan bir mecra haline geldi. Özellikle meydan okumalar, deneyenlerin yaralanmalarına zemin hazırlıyor. İşte asla denememeniz gereken o yarışmalar.  

Yaşam

30.08.2024, 18:47

Sosyal medya, ilginç olandan komik olana kadar her şeyi sunan çok sayıda trend ve zorluğun merkezi haline geldi. 

Ancak bazı zorluklar güvenliğin sınırlarını zorluyor ve zararsız bir eğlenceyi hayati tehlike oluşturan eylemlere dönüştürüyor.

Lancaster Üniversitesi Klinik Anatomi Öğrenim Merkezi Profesörü ve Direktörü Adam Taylor, bir makalede son yıllarda zemin kazanan en tehlikeli sosyal medya trendlerini analiz etti.

İstanbul göle döndü! Sağanak hayatı felç etti: Trafik yoğunluğu tırmandı İstanbul göle döndü! Sağanak hayatı felç etti: Trafik yoğunluğu tırmandı Haberi Görüntüle

15 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 15 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

SÜT TESTİ

Süt testi, görünüşte zararsız olan testlerin ne kadar tehlikeli hale gelebileceğinin tipik bir örneği. 

Bu testte katılımcılardan 60 dakika içerisinde kusmadan yaklaşık 4 litre süt tüketmeleri isteniyor.

Kulağa kolay gelebilir ama gerçekte ortalama bir insan midesi yaklaşık 1,5 litre tutabilir. 

Araştırmalar, 250 ml sütün mideden atılmasının 1 saatten fazla sürdüğünü, bu zorluğun yan etkiler olmadan neredeyse imkansız hale geldiğini gösteriyor.

Katılımcılar bu testte genellikle iki olası sonuçla karşılaşıyor.

Vücut aşırı miktardaki sütle mücadele ederken aşırı mide bulantısı, kusma, ağrı, şişkinlik ve ishal yaşanabiliyor. 

Hatta midenin aşırı doldurulması , mide duvarının aşırı gerilme nedeniyle yırtıldığı, yaşamı tehdit eden bir durum olan mide kanamasına yol açabiliyor. 

15 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 15 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

Hadise'nin kalça dansı sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Eleştiri oklarının hedefi oldu! Hadise'nin kalça dansı sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Eleştiri oklarının hedefi... Haberi Görüntüle

TARÇIN TESTİ

Bir diğer tehlikeli trend ise katılımcıların 60 saniyede bir çorba kaşığı tarçını yutmaya çalıştığı "tarçın mücadelesi". 

Tarçın, büyük miktarlarda karaciğer için toksik olabilen bir bileşik olan kumarin bakımından zengin. Ayrıca kuru tarçının yutulması boğazda ve akciğerlerde ciddi hasara neden olabiliyor. 

Toz, yemek borusu ve nefes borusunun hassas astarlarını kurutup tahriş edebilir, bu da potansiyel olarak enfeksiyonlara ve diğer ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Ani düğün kararının nedeni belli oldu! Ünlü oyuncu Pınar Deniz anne oluyor! Ani düğün kararının nedeni belli oldu! Ünlü oyuncu Pınar Deniz... Haberi Görüntüle

DETERJAN TESTİ

En meşhur trendlerden biri, insanları çamaşır deterjanı kapsülleri tüketmeye davet eden 'Gelgit Kapsülü mücadelesi.

Bu yüksek konsantrasyonlu kimyasalların yutulması inanılmaz derecede tehlikeli, ancak bu çile sosyal medyada viral hale gelmiş durumda. 

Araştırmalar, ABD ve İngiltere'de 2022 yılı sonuna kadar saatte en az bir çocuğun çamaşır deterjanına maruz kalma nedeniyle yaralandığını gösteriyor.

Yıkama deterjanı yutmanın belirtileri arasında kusma, mide bulantısı, uyuşukluk ve döküntüler yer alıyor.

Deterjan aşındırıcı olduğundan yemek borusu ve midenin iç yüzeyini yakarak ciddi solunum ve nörolojik sorunlara yol açabilir. 

Kimyasallar vücudun mukoza zarlarıyla temas ettiğinde ciddi hasara neden olabileceğinden göz yaralanmaları da yaygın.

10 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 10 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

TATLI TESTİ

Daha uçuk sayılabilecek bir test ise "ejderhanın nefesi". 

Bu zorluk, sıvı nitrojenle kaplanmış şeker yemeyi içeriyor. 

Kaynama noktası yaklaşık -196°C olan sıvı nitrojen oda sıcaklığında buharlaşıyor, ancak cilt veya iç organlarla teması ciddi yanıklara neden olabiliyor.

Yutulması halinde yemek borusu ve midede tam kalınlıkta yanıklara neden olabiliyor. 

Ayrıca nitrojen ısıtılırken gazların hızla genleşmesi iç yırtılmalara, yemek borusunun veya midenin tamamen açılmasına yol açabiliyor.

Bar ve restoran içeceklerinde servis edildiğinde bile sıvı nitrojen hala tehlikeli. 

2012 yılında, 18. yaş gününü kutlayan genç bir kadın, sıvı nitrojen kokteyli içtiği için midesi delinmiş ve bu olay sonunda tüm midesinin alınmasına yol açmıştı.

Harry Potter dizi olarak geri dönüyor! Yeni Harry kim olacak, oyuncu kadrosunda kimler var? Harry Potter dizi olarak geri dönüyor! Yeni Harry kim olacak,... Haberi Görüntüle

ANTİHİSTAMİN TESTİ

Bu, katılımcıların difenhidramin içeren belirli bir antihistamini aşırı miktarda tükettiği başka bir tehlikeli eğilim. 

Bu maddenin sakinleştirici bir etkisi var, bu nedenle reçetesiz satılan birçok uyku hapının bir bileşeni.

Aşırı dozda difenhidramin kalp problemlerine, nöbetlere, komaya ve hatta ölüme yol açabiliyor.

Ani düğün kararının nedeni belli oldu! Ünlü oyuncu Pınar Deniz anne oluyor! Ani düğün kararının nedeni belli oldu! Ünlü oyuncu Pınar Deniz... Haberi Görüntüle

MISIR TESTİ

Bu test, katılımcılardan, çalışan bir elektrikli matkabın içine bir mısır tanesini yerleştirmelerini ve onu mümkün olduğu kadar çabuk yemeye çalışmalarını istiyor.

Doğal olarak bu zorluk çoğu zaman diş felaketleriyle sonuçlanıyor. 

Yüksek hızlı dönüş, dişleri yuvalarından kolayca çıkararak diş avülsiyonu olarak bilinen bir duruma neden olabiliyor. 

Uzmanlar "hayatı seviyorsanız bu tehlikeli trendleri denemeyin" uyarısı yapıyor. 

Zararsız bir eğlence gibi görünen şey, hızla trajediye dönüşebiliyor. 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading