Yandex Metrica

Çıkan sonuç şaşırtı! Google'dan çarpıcı araştırma: Z kuşağı haberleri nereden takip ediyor?

Çıkan sonuç şaşırtı! Google'dan çarpıcı araştırma: Z kuşağı haberleri nereden takip ediyor?

Google Z kuşağının nereden haber aldığına dair araştırma yaptı. Çıkan sonuca göre, Z kuşağı geleneksel medya yerine sosyal medya ve influencer'ların paylaşımlarından haber alıyor. 

Yaşam

03.07.2024, 17:42

Google tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Z kuşağı geleneksel kaynaklar yerine, en sevdikleri etkili kişilerin sosyal medya paylaşımlarına ve yorum bölümlerindeki kitlelerin görüşlerine güvendiğini gösteriyor.Yeni bulgular, Z kuşağının ve giderek artan sayıda yaşlı Amerikalıların haber almak için en önemli kaynak olarak TikTok'a yöneldiğini gösteren çeşitli araştırmaların hemen ardından açıklandı.

Ablasının son paylaşımı ele verdi! Herkesin cezaevinde sandığı Bahar Candan bakın nerede çıktı? Ablasının son paylaşımı ele verdi! Herkesin cezaevinde sandığı Bahar Candan... Haberi Görüntüle

Z KUŞAĞI MEDYAYI NASIL TÜKETİYOR?

Business Insider'ın haberine göre, çevrimiçi siyaset ve kutuplaşmaya odaklanan Google'ın yan kuruluşu Jigsaw'daki araştırmacılar, Z kuşağının haber medyasını nasıl tükettiğini ve bunlarla nasıl etkileşime girdiğini inceledi. 

Araştırmada, Z kuşağının büyük çoğunluğunun gerçek bilgileri nasıl kontrol edeceğini ve sahte haberleri nasıl ayırt edeceğini bilmesine rağmen bunu kendilerinin yapmadığını tespit etti. İnternette takip ettikleri kişilerin, onlar için herhangi bir sahte haberi ortaya çıkaracağına inanıyorlar. Ayrıca reklamları olan, bağış veya abonelik isteyen açılır pencereleri olan haber sayfalarına da güvenmiyorlar.

Ünlü televizyoncu Ayhan Sicimoğlu çalışanına tokat attı! O görüntülerin silinmesi için para teklif ettiği ortaya çıktı! Ünlü televizyoncu Ayhan Sicimoğlu çalışanına tokat attı! O görüntülerin silinmesi... Haberi Görüntüle

SADECE BAŞLIKLARI OKUYORLAR 

Çoğu genç yetişkin, insanların makaleden ne anladıklarını ve nasıl tepki verdiklerini görmek için yorumlar bölümüne girmeden önce genellikle yalnızca başlığı okuduklarını ancak çok uzun süre kaydırmak zorunda kalırlarsa, yorumu atlayacaklarını belirtti.

Z kuşağının çoğu, bir kaynağa güvenip güvenmediklerini belirlemek veya haberlerden ne çıkarmaları gerektiğini işlemek yerine, influencer'ların bilgileri sindirmesine ve kendilerine açıklamasına izin veriyor.

Beyin tümörüyle mücadele ediyordu! Ünlü şarkıcı Şimal'den haber var! Gözyaşları içinde duyurdu Beyin tümörüyle mücadele ediyordu! Ünlü şarkıcı Şimal'den haber var! Gözyaşları... Haberi Görüntüle

İNFLUENCER GRUPLARINA İNANMAK KONUSUNDA SADIKLAR 

Jigsaw'un araştırma başkanı Beth Goldberg, Business Insider'a yaptığı açıklamada, "Z kuşağının güvenlerini dış kaynaklı olarak kullandıkları favori bir influencer grubu olacak ve bu kişilerin söylediği her şeye inanılmaz derecede sadık kalacaklar." dedi.

Ancak araştırmacılara göre Z kuşağı tembel değil, kültürel tepkileri ölçmek ve iptal kültürüne maruz kalmaktan kaçınmak için birden fazla bakış açısı ve birinci şahıs deneyimleri duymak istiyorlar.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading