Yandex Metrica

Sitede Ara

Dilan Polat'ın tahliye talebinde yeni karar! Saatler süren inceleme sonrasında üst mahkeme son noktayı koydu!

Dilan Polat'ın tahliye talebinde yeni karar! Saatler süren inceleme sonrasında üst mahkeme son noktayı koydu!

Ünlü sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engn Polat'ın şirketlerine ilişkin MASAK'ın yayınladığı 909 sayfalık rapor sonrasında Dilan Polat'ın suçsuz olduğu iddia edilmişti. Avukatları ise Polat'ın tahliyesi için gerekli başvuruları yapmıştı. 4 Ağır Ceza Mahkemesi Dilan Polat'ın tahliye talebini reddetmişti. Bugün ise üst mahkeme de Dilan Polat'ın tahliye talebii reddederek dosyayı iade ettiği öğrenildi.

Yaşam

23.07.2024, 17:58

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından dolayı 7 Ekim'den bu yana tutuklu bulunan ünlü sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a ilişkin üst mahkeme yeni bir karar aldı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK'ın Polat ailesine ait olan şirketlerini incelemiş 909 sayfalık rapor hazırlamıştı. Hazırlanan rapora göre ünlü osyal medya fenomeni Dilan Polat'ın herhangi bir mali suçu bulunmadığı, karar para aklama ve bahis işlerinde yer almadığı bilgisine ulaşıldı.

Hande Yener'in Yusuf Dikeç açıklaması olay oldu! Annesine yapılan yorumlara ateş püskürdü! Hande Yener'in Yusuf Dikeç açıklaması olay oldu! Annesine yapılan yorumlara... Haberi Görüntüle

MALİ İŞLERDE YETKİ ENGİN POLAT'TA 

Şirketin mali işleri ve gelir giderleriyle Engin Polat ve Sezgin Polat'ın igilendiği finansal işlerde Dilan Polat'ın herhangi bir yetkiye sahip olmadığı öğrenilmişti.

Aile şirketinin gelir gierleri incelenmiş, Polat'ın yasal defterler ve matrahın azaltacak şekilde kayıtlarını eksik tuttuğu raporlarda yer almıştı. 

MASAK raporunun çıkması sonrasında savcılık ise soruşturma kapsamında Engin Polat'a ilişkin,  "Soruşturma konusu şahıs ve şirketlerin profesyonel bir taktik ve organizasyonla nihai amaçlarını perdelemek için güzellik ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren onlarca şirketi kurup hatta hatırı sayılır rakamlara ulaşan gerçek ticari faaliyetlerde de bulunup, bu faaliyetler sırasında şirketler arasında paraların gezdirilmesi sırasında gerek sahte faturalardan gerekse nakit para çekimi ve yatırımı şeklindeki eylemlerden istifade ederek gerçek ticari faaliyetlerden elde edilen paralarla yasa dışı yoldan akan paraların adeta harmanlanması suretiyle kontrolü imkansız hale getirmeye çalıştıkları değerlendirilmektedir. Nitekim bir kısım yüksek tutarlı paranın da gerçek durumun ortaya çıkmaması amacıyla kripto cüzdanlar eliyle muhafaza edilip ilgilisine aktarıldığı yahut uhdede tutulup ihtiyaç halinde lüks yaşam içerisinde kullanıldığı, bu suretle aklama sürecinin işletildiği kanaatine ulaşılmıştır.'' demişti. 

29 Ağustos 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 29 Ağustos 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

DİLAN POLAT'IN TAHLİYESİ İSTENMİŞTİ

Ancak 4. Ağır Ceza Mahkemesi ise Dilan Polat'ın MASAK raporlarına göre suçlu oluğ olmadığını Polatın avukatlarının tahliye talebine ilişkin eksik evrakların incelenmesi, sonrasında ise karara bağlanacağı açıklanmıştı. 4. Ağır Ceza Mahkemesi Polat'ın tahliye talebinin reddine karar veriken, kararın avukatlar tarafından tebliğ edilmediği ifade edilmişti.

Şarkıcı Teoman gündemden düşmüyor! Atatürk hakkında söyledikleri büyük yankı uyandırdı! Muhalif cephe linç etti! Şarkıcı Teoman gündemden düşmüyor! Atatürk hakkında söyledikleri büyük yankı uyandırdı!... Haberi Görüntüle

ÜST MAHKEME KARARI REDDETTİ 

Ancak 5. Ağır Ceza Mahkemesi ise Dilan Polat'ın tahliyesini yeniden reddettiği öğrenilirken mahkeme dosyanın iadesine karar verdi. Mahkemeden yapılan açıklamaya göre ise dosyadan 4. Ağır Ceza Mahkemesinin sorumlu olduğu açıklanırken 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "Dosya bizim yetkimiz dışında kalmaktadır, asıl yetkili merci 4. Ağır Ceza Mahkemesidir. Bu noktada bizler bu konuya ilişkin karar alamayız, bizim yetki alanımız dışında." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading