Yandex Metrica

Evliliği kurtaran altın değerinde bir tavsiye! Her gün 6 saniye boyunca yapan yeni evli gibi oluyor

Evliliği kurtaran altın değerinde bir tavsiye! Her gün 6 saniye boyunca yapan yeni evli gibi oluyor

Sevgi, saygı ve sadakat üçgeni çerçevesinde kurulan evliliklerin devamında eşler arasındaki ten teması da oldukça önemli. Evlilik ve Aile Terapisti ve Araştırmacı John Gottman özellikle 6 saniye kuralının bir evliliği sürekli heyecanlı hissettirebileceğini belirtiyor. Peki bu 6 saniye kuralı nedir? İşte cevabı.

Yaşam

04.07.2024, 10:16

Evlilik hayatında çiftler arasındaki ilişkinin kopmaması için bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. 

Saygı, sevgi ve sadakat üçlüsü ilk akla gelen kurallar olsa da ten teması evliliğin devamında büyük öneme sahip. 

Evlilik ve Aile Terapisti ve Araştırmacı John Gottman'a göre işin sırrı 6 saniyede gizli. 

Gottman'ın bu tavsiyeyi paylaşması sonrası çiftler 6 saniyeyi uygulamaya başladı. 

İnsanlar artık 6 saniyelik öpücüğe takıntılı hale geldi çünkü bu, ilişkideki çatışmaların veya coşku eksikliğinin üstesinden gelmeyi sağlayacak ve kişinin partneriyle kimyasını hızla yükseltecek sihirli bir hap gibi görülüyor. 

Peki nedir bu 6 saniye kuralı?

Burcu Esmersoy hamile mi? Ünlü sunucu gelen yorumlara verdiği cevapla herkesi şaşkına çevirdi! Burcu Esmersoy hamile mi? Ünlü sunucu gelen yorumlara verdiği cevapla... Haberi Görüntüle

Survivor'da aşk üçgeninin arasında kalmıştı! Nisan Bölükbaşı o isimle nişanlandığını duyurdu! Survivor'da aşk üçgeninin arasında kalmıştı! Nisan Bölükbaşı o isimle nişanlandığını... Haberi Görüntüle

6 SANİYE KURALI NEDİR?

Gottman Enstitüsü'nü eşi klinik psikolog Julie Schwartz Gottman ile birlikte kuran evlilik ve aile terapisti, yazar ve araştırmacı John Gottman tarafından icat edilen 6 saniye, aslında gün boyunca sevgiyi gösteren bir ten teması. 

Bu noktada sosyologların kişisel gelişim ilişkileri kitabı "The Normal Bar" için 24 ülkede 70 bin kişiyle yaptığı araştırma, gün boyunca sevgiyi gösteren küçük jestlerin çiftlerin uzun vadeli mutluluk ve başarıları üzerinde büyük etkisi olduğunu belirledi.

İlişki uzmanları, 6 saniyelik öpücük kuralının ilişkinizi güçlendirmeye yardımcı olabileceği görüşünde. 

Her şeyin beyindeki oksitosini artıran aktivitelere bağlı olduğunu söylüyorlar. 

En az 6 saniye öpüşmek ya da 20 saniye sarılmak oksitosin salınımını tetikliyor.

Bu da çiftlerin birbirine bağlanmasına ve birbirlerine güven duymasına yardımcı oluyor. 

Ayrıca uzmanlar, rutinleri değiştirmenin ve yakınlık ritüelleri oluşturmanın ilişkileri güçlendirebileceğini belirtiyor. 

Hoffman, kuralla ilgili şu açıklamayı yapıyor: 

"Ben yavaş sevgiyi uygulamanın büyük bir hayranıyım. Bu kasıtlı olmayı ve partnerinizle bağlantı kurmak için zaman ayırmayı da içeriyor. 6 saniyelik öpücük her ikisini de yapıyor." 

Hayranları ayakta alkışladı! Hayko Cepkin milli maç daha önemli diyerek verdiği karar sosyal medyada gündem oldu! Hayranları ayakta alkışladı! Hayko Cepkin milli maç daha önemli diyerek... Haberi Görüntüle

"KİŞİYİ GERGİNLEŞTİRİYOR"

Ancak bu konuya eleştirel yaklaşanlar da var. 

Onlara göre bir öpücüğün süresini takip etme kişiyi gergin ve zorlayıcı hissettiriyor.

Hoffman'ın bu konudaki açıklaması ise şöyle: 

"Partnerinizle asla zorunluluktan dolayı bir şey yapmak istemezsiniz ve 6 saniyelik bir öpücük ritüelinin dezavantajı, ilhamı hissetmeden bu ritüele girebilmenizdir. Eğer zamanı takip etmeye odaklanırsanız, asıl amacı kaçırırsınız."

Babası tarafından terk edilmişti! Afra Saraçoğlu 'görüşmem' dediği babasını affetti! Babası tarafından terk edilmişti! Afra Saraçoğlu 'görüşmem' dediği babasını affetti! Haberi Görüntüle

Doğar doğmaz ameliyata alınmıştı! İdo Tatlıses ve Yasemin Şefkatli bebeklerinin yüzünü ilk kez gösterdi! Doğar doğmaz ameliyata alınmıştı! İdo Tatlıses ve Yasemin Şefkatli bebeklerinin... Haberi Görüntüle

AKILDAN SAYMAK MI GEREKİYOR?

Her ne kadar Gottman'ın bir etki yarattığını söylediği minimum süre 6 saniye olsa da, bu kafanızdan altıya kadar saymanız gerektiği anlamına gelmiyor. 

Gottman, her şeyden önce bunun, insanların her gün anlamlı bir şekilde bağlantı kurmasını sağlamanın bir yolu olduğunu söylüyor.

Araştırmacı, "eğer çiftler 20 saniyelik bir kucaklaşmayı ya da 6 saniyelik bir öpücüğü ya da her ikisini birden ritüelleştirirlerse, o zaman fizyolojik olarak her şey hemen yumuşar ve kendilerini evlerindeymiş gibi ve güvende hissederler" diyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading