Göktaşı nedir, neden düşer? Türkiye'ye göktaşı mı düştü? Göktaşı değerli midir?

Göktaşı nedir, neden düşer? Türkiye'ye göktaşı mı düştü? Göktaşı değerli midir?

Akşam saatlerinde Türkiye'de göktaşı heyecanı yaşandı. Birçok ilden görülen göktaşının ne olduğu, neden düştüğü ve değerli olup olmadığı merak ediliyor. İşte detaylar...

Yaşam

05.07.2024, 23:10

Türkiye, bir kez daha göktaşı heyecanı yaşadı. Vatandaşlar, düşen göktaşını görür görmez cep telefonlarına sarıldı ve o eşsiz anı kaydetti. İstanbul, Bursa, İzmir, Karabük, Düzce ve birçok ilde görülen göktaşı düşüşünü gören vatandaşlar sosyal medyada bunu konuşuyor.

Şimdi herkes göktaşı nedir, neden düşer, Türkiye'de nereye düştü, göktaşı değerli midir şeklinde sorulan sorulara cevap arıyor. 

Göktaşı; meteor, meteorit şeklinde de adlandırılıyor. Göktaşı düşmesi, halk arasında daha çok yıldız kayması olarak kullanılıyor. Uzayda savrulan cisimler, Dünya'nın üst atmosferinde hava molekülleriyle çarpışır ve akkor haline gelir. Bu da bir parlaklık oluşturur. Bizlerin gördüğü parlaklık budur. 

Uzay boşluğunda dolaşan 1 metreden küçük cisimler, asteroitlere atıfla, meteoroit olarak adlandırılmakta, cismin dünya atmosferine girerek sürtünme etkisiyle küçülmesi olayına meteor adı verilmekte, dünya yüzeyine düşen veya çarpan kalıntılar ise meteorit olarak tanımlanmaktadır.

3 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 3 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

GÖKTAŞI DEĞERLİ MİDİR?

Uzmanlar, göktaşlarının çok değerli olduğunu söylüyor. Sadece uzayda bulunan bu cisimlerin Dünya'da görülmesi önemli bir olay olarak değerlendiriliyor. İzole bir ortamdan inen cisim,  Güneş sisteminin oluşumunda neler oluğuna dair bilgiler sağlar. Bu da uzayın incelenmesine, yıldızların oluşumuna ve gezegenlerin oluşumuna dair önemli bilgiler veriyor. Bingöl'ün Sarıçiçek köyünde bir çok kişi 5 yıl önce düşen gök taşının parçalarını bularak kazandıkları parayla araba alıp, evlerini tamir ettirmişti. Her göktaşı düşüşünde akıllara bu olay geliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading