Kabak lifli sabunla para aklama: Dilan-Engin Polat çifti iddianamesinden bomba detaylar

Kabak lifli sabunla para aklama: Dilan-Engin Polat çifti iddianamesinden bomba detaylar

Kara para aklam ile suçlanan Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin iddianamesinde yeni detaylar ortaya çıktı. 9 aydır cezaevinde olan ve tutuklu yargılanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkındaki iddianamede "kabak lifli sabun alımı" ayrıntısına yer verildi. 

Yaşam

15.07.2024, 11:24

Kara para aklamaktan 8 aydır cezevinde hapis yatan Dilan ve Engin Polat çiftiyle ilgili bir gelişme yaşandı.  Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameye ilişkin Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesinin incelemesi devam ediyor.

Amak-ı Hayal nedir, kimin eseri? Amak-ı Hayal'ın konusu ne? Amak-ı Hayal nedir, kimin eseri? Amak-ı Hayal'ın konusu ne? Haberi Görüntüle

40 YIL HAPİSLERİ İSTENDİ

Hazırlanan iddianamede, Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Mustafa Özalp ve Ahmet Gün hakkında ’suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme’, ’suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ ve ’7258 Sayılı Futbol Ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis Ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet’ suçlarından 40 yıla kadar hapsi istendi.

15 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 15 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

BİRİ ÖRGÜT LİDERİ DİĞER YÖNETİCİSİ

İddianamede, Engin Polat’ın örgüt yöneticisi, Dilan Polat, Sıla Doğu, Alper Kürşat Polat, Sezgin Polat, Mustafa Özalp ve Ahmet Gün’ün örgüt üyesi, Can Doğu’nun da aralarında bulunduğu 20 kişinin üye olarak yer aldığı suç örgütünün, büyük bir organizasyon halinde yasa dışı yollardan uhdeye geçirilecek "kara" parayı yasal sistem içerisine sokmak ve eritmek ile kripto cüzdanlar içerisinde saklayıp lüks yaşam dahilinde harcayıp kullanmak üzere kurulmuş olduğu ifade edildi.

Amak-ı Hayal nedir, kimin eseri? Amak-ı Hayal'ın konusu ne? Amak-ı Hayal nedir, kimin eseri? Amak-ı Hayal'ın konusu ne? Haberi Görüntüle

KABAK LİFLİ SABUNLA PARA AKLAMA

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede yeni detaylar ortaya çıktı.

Söz konusu iddianamede şirketin en çok sattığı ürünün markaya ait doğal kabak lifli katı sabunu olduğu belirtildi. İddianamede, Balıkesir’de yaşayan E.Ö. adlı kişinin 2 ayda 1866 sipariş kaydıyla toplamda 16 bin 560 adet sabundan aldığı, karşılığında ise 1 milyon 194 bin 946 lira ödediği ifade ediliyor.

13 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 13 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

MESLEK BİLGİSİ DİKKAT ÇEKTİ

İddianameye göre, suç örgütü üyeliği ve delil karartma suçlarından hakkında soruşturma yürütülen E.Ö.’nün ticaret meslek bilgisi dikkat çekti. E.Ö.’nün ticaret meslek bilgisi iddianamede “Radyo, TV, Posta Yoluyla veya İnternet Üzerinden Yapılan Perakende Ticaret.” şeklinde yer aldı.

İddianamede, Rise And Shine Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi’nin de arasında olduğu 5 şirkete satışları karşılığında bir alışveriş sitesi üzerinden 473,4 milyon TL ödeme yapıldığı da anlatıldı.

Elma fidanı dikti, armut çıktı! Armutun tadına baktığında ise bakın ne çıktı Elma fidanı dikti, armut çıktı! Armutun tadına baktığında ise bakın... Haberi Görüntüle

131 MİLYON SABUN SATILMIŞ

Şirketin farklı bir site üzerinden de toplam 131 milyon 181 bin 454,69 TL sabun sattığı belirtildi. Polat çiftinin mali müşaviri Ahmet Gün ifadesinde Rise And Shine şirketine Engin Polat’ın bilgisi dahilinde sahte faturalar düzenlediğini söyledi. Rise and Shine ürünleri hala satışta. 

4 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 4 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

ENGİN POLAT: EŞİMİN GÜCÜ KALMADI

Öte yandan yaklaşık 9 aydır cezaevinde hapis yatan Engin Polat, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Engin Polat, “Eşim Dilan Polat’ın bu hukuksuzluğa gücü kalmadı. Bütün vebal üzerinize olacaktır” ifadesini kullanarak iftiraya uğradıklarını ve haklarındaki suçlamaların delilsiz olduğunu savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading