Yandex Metrica

Lisenin altında servet yatıyor! Okulun altında 9 milyon yıllık fosil hazinesi bulundu!

Lisenin altında servet yatıyor! Okulun altında 9 milyon yıllık fosil hazinesi bulundu!

ABD'nin Los Angeles kentinde bir lisenin altında yaklaşık 9 milyon yıl öncesine ait hazine fosili bulundu. Araştrımacılar Pleistosen dönemine ait olduğunu belirttikleri deniz fosillerine ilişkin araştırmalarını paylaştı. 

Yaşam

16.09.2024, 17:41

ABD'de Los Angeles'te bulunan San Pedro Lisesi'nin altında 8.7 milyon yıllık deniz fosilleri bulundu. Fosillerin Miyosen dönemine ait olduğu ve 8.7 milyon yıllık kemik yatağı ile Pleyistosen dönemine ait olduğunu 120 yıllık bir kabul yatağını oluşturdukları araştırıldı. 

Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı Haberi Görüntüle

FOSİLLER ÜZERİNDEKİ ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

California Eyalet Üniversitesi Long Beach Jeologlarından Richard Behl yaptığı açıklamada, fosillerin kimyasal ve minarel yapılarını test ettiklerini, Miyosen döneminden kalma fosilerin diatomit adı verilen ve tortul kaya içinde bulundukları, bölgenin zengin deniz ekosisteminde yer aldığını belirtti. 

13 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 13 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

YÜZLERCE FOSİL BULUNDU

Fosillerin arasında soyu tükenmiş bir yunus türüne ait omurga, kaburga, kılıç dişli somonun çene kemiği yer alıyor. Fosiller Amerika ve Los Angeles'teki müze ve okullara dağıtılırken Birleşik Okul Bölgesi Müdürü Alberto Carvalho, fosil keşfinin "topluluğa ve bu liseye ün kazandıracak yoğunlaştırılmış çalışmaların yeni bir dönemine"  dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading