Yandex Metrica

Sitede Ara

Mahallenin Muhtarları'nın sevilen karakteri Sevil Üstekin hayatını kaybetti

Mahallenin Muhtarları'nın sevilen karakteri Sevil Üstekin hayatını kaybetti

“Kapıcılar Kralı”, “Şaban Oğlu Şaban” ve Mahallenin Muhtarları gibi yapımlarda rol alan usta oyuncu Sevil Üstekin, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yaşam

27.08.2024, 16:31

"Mahallenin Muhtarları" dizisindeki Müzevir Müzeyyen karakteriyle hafızalara kazınan “Kapıcılar Kralı”, “Şaban Oğlu Şaban” gibi sinema fimlerinde rol olan Yeşilçam'ın usta oyuncusu Sevil Üstekin'den üzücü haber geldi.

Türk sineması ve dizi tarihinin unutulmaz isimlerinden olan usta sanatçı Sevil Üstekin 79 yaşında yaşamını yitirdi. Usta oyuncunun vefat haberi sanat dünyasında büyük üzüntüye neden oldu. 

Film-San Vakfı tarafından sanatçının vefatına ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz."

Gök gürültülü sağanak kapıda! Meteoroloji 6 il için sarı kodlu uyarı verdi! 2 Eylül 2024 Pazartesi hava durumu Gök gürültülü sağanak kapıda! Meteoroloji 6 il için sarı kodlu... Haberi Görüntüle

SEVİL ÜSTEKİN KİMDİR?

1 Aralık 1945 doğumlu Sevil Üstekin, 1969’da Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunuyla profesyonel oldu. Kemal Sunal ile Kapıcılar Kralı filminde oynadı. 1976 yılından itibaren sinema filmlerinde rol aldı. 

Üsküdar Amerikan Kız Lisesinden mezun olan Üstekin, Muhsin Ertuğrul'un başkanlığındaki özel tiyatro okulu LCC'de 3 yıl eğitim gördü.

Usta oyuncu Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu'nda çalıştı.

Sevil Üstekin, "Mahallenin Muhtarları" adlı dizide 10 yıl süreyle canlandırdığı "Müzevir Müzeyyen" karakteriyle televizyon izleyicisinin gönlünde yer edinmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading