Yandex Metrica

Modern dünyanın yeni dolandırıcılık yöntemi! 'Manevi yolculuk' adı altında psikolojik sömürü ile milyonlarca liralık vurgun!

Modern dünyanın yeni dolandırıcılık yöntemi! 'Manevi yolculuk' adı altında psikolojik sömürü ile milyonlarca liralık vurgun!

Son dönemlerde birçok ülkede yayılan ve Türkiye'de de giderek popülerliğini arttıran ruhsal yolculuk, manevi boşlukları doldurarak iç huzura yolculuk, enerji çalışmaları büyük ilgi görüyor. Ancak akademik formasyonu olmayan kişiler tarafından yapılan ve kişileri psikolojik olarak sömüren onlarca kişiye yönelik uzmanlardan uyarı geldi. 

Yaşam

24.06.2024, 09:02

Günümüzde günlük koşuşturmanın verdiği psikolojik sorunlar ve tükenen enerji nedeniyle kişiler manevi yolculuk, enerji çalışmaları, metafizik tedaviler, bilinç temizliği gibi yeni yöntemlere başvurmaya başladı. Ancak bu durumu fırsat bilen, akademik deneyimi olmayan binlerce kişi ise psikolojik sömürüyle milyonlarca kişiyi dolandırmaya başladı. 

Demet Akalın'dan Alina Boz hakkında şaşırtan çıkış! İddialar sosyal medyayı karıştırdı! Demet Akalın'dan Alina Boz hakkında şaşırtan çıkış! İddialar sosyal medyayı... Haberi Görüntüle

MODERN DÜNYANIN YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ

Sabah Gazatesi'nden Harun Sekmen'in haberine göre, enerji ve frekans çalışmaları, kuantum düşünce ile kişilerin bilinç temizliği ile daha sağlıklı olacaklarına inandıran kişilerin sayısının arttığı belirtildi. 

Birçok psikobilim uzmanı olduğunu iddia eden kişilerin onlarca kişiyi manipüle ederek seans başına 69 bin TL aldıkları ve ücretin ise kişinin statüsü ve tanınırlığına göre değiştiği öğrenildi. 2 bin TL ve 57 bin TL arasında değişen seans ücretlerinin ise modern dünyanın yeni dolandırıcılık yöntemi olduğu vurgulandı.

PSİKOLOJİK SÖMÜRÜ

Klinik Psikolog Mehmet Teber'in açıklamalarına göre ise, kişilerin enerji alanında psikolojik olarak sömürüldükleri, enerji çalışmalarının uzman kişiler tarafından, akademik formasyona sahip uzmanlar tarafından uygulanması gerektiği belirtildi. Son dönemlerde mağdur sayısının giderek arttığı, sosyal medya da gruplar halinde çalışmalar yapıldığı ve bu kişilerin bireyleri iyileştirmek yerine ciddi travmalar bıraktığı belirtildi. 

ENERJİ ÇALIŞMALARINA DİKKAT

Enerji çalışmalarında son derece hassas olunması gerektiğini vurgulayan Teber, alfa, teta, beta, kuantum gibi kişinin beden enerjilerinde hassas olunması gerektiği, bilmeyen kişiler tarafından müdahele edilmemesi gerektiğini vurguladı. 

ZİKİR YÖNTEMİ İLE DOLANDIRICILIK

Zikir yöntemi ile dua, tılsım, esma gibi aşk, bolluk, bereket için dini kavramların da yine bilgili kişiler tarafından tavsiyelerine uyulması gerektiği, konuyla ilgili bilgisi olmayan kişilerden tavsiye alınmaması gerektiği vurgusu yapıldı. Kuran ve Hadislerin dua ve zikir için yeterli olduğunu belirten Teber dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

HİPNOZLA ZİHİN TEMİZLİĞİ 

Bilinçaltı temizleme ve negatif enerjilerden arınmak için hipnozcuların kapısını çalanlara uyarıda bulunan Teber, ''Bilinçaltı ya da geçmişi hipnozla temizleyenler. Birikmiş negatif duygu ve dürtülerimiz de var. Ama bilinçaltını temizlemek diye bir şey yok. Bilinçaltı insanın bağırsakları gibi. Yediğimiz her şeyin bağırsağa etkisi var, yaşadıklarımızın da. Aman dikkat, her eline endoskopi cihazı alanın eline bağırsağınızı bırakmayın. Temizlik yapalım, derine inelim derken bolca mikrop kapıp, bilinçaltınızı dağıtabilirsiniz.'' dedi.

27 Haziran 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 27 Haziran 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

YASAL DÜZENLEME ŞART

Uzman klinik psikolog Ayhan Altaş ise psikoloji eğitimleri olmayan kişilere 'bilinçaltı temizliği', 'kuantum şifalanma', 'arınma terapileri' için gidilmemesi gerektiğini, yüksek ücretli senasların ise bilimsel bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı.

Aslı Hünel'in Gelin Evi'nden ayrılma nedeni belli oldu! Yeni sunucu ile görüşmeler başladı! Aslı Hünel'in Gelin Evi'nden ayrılma nedeni belli oldu! Yeni sunucu... Haberi Görüntüle

TERAPİ ADI ALTINDA BİNLERCE LİRALIK VURGUN

Uzman psikolog Ayhan Altaş bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin hızla yayıldığını belirterek, 'Terapi adı altında yapılan şeylere insanların ilgi göstermesinin nedeni bu kişilerin psikolojik sorunlar yaşayan kişilere çok kısa zamanda çok büyük değişimler vaad etmesidir. Sürekli mucizeler vaad ettikleri için psikolojik sorun yaşayan kişilerde hızlı bir şekilde iyileşmek istediği için bu insanların ağına düşüyorlar' ifade etti. 

Yasal düzenlemenin şart olduğunu belirten Ayhan Altaş, ''Psikoloji alanıyla alakalı bir yasal düzenleme olmadığı için bu kişiler çok rahat bir şekilde farklı isimler adı altında insanları sömürebiliyorlar. En önemli risk insanların iyileşeceğine olan inancını zedeliyorlar. Bu şahıslara başvuran kişiler vaad edilen değişime ulaşamadığında iyileşme inancı zedeleniyor'' dedi.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading