Yandex Metrica

Sitede Ara

Nuri Alço, Yeşilçam yıldızı Ahu Tuğba'nın öldüğünü duyurdu: Canım dostum...

80'li yıllarda Türk filmlerine damgasını vuran isimlerden Ahu Tuğba, bir süredir tedavi gördüğü ABD'de hayatını kaybetti. Acı haberi kamuoyuna sanatçı dostu Nuri Alço duyurdu. 

Yaşam

01.09.2024, 22:32

Yıllardır ileri seviye astım hastalığıyla mücadele eden ve ikamet ettiği ABD'de geçtiğimiz günlerde bir trafik kazası geçirip yaralanan sinema sanatçısı Ahu Tuğba, hayata gözlerini yumdu. 

69 yaşındaki sanatçı, trafik kazasının ardından geçirdiği ciddi ameliyatlar sonrası pek çok sağlık sorunuyla boğuşuyordu. Tuğba'nın Miami'deki evinde ölü bulunduğu öğrenildi. 

Ünlü oyuncu Ahu Tuğba

Yeşilçam'ın 80 ve 90'lı yıllarına damgasını vuran Ahu Tuğba ile ilgili acı haberi yakın dostu Nuri Alço duyurdu.

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında Alço, "Canım dostum Ahu'nun vefat haberini öğrendim. Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm. Ahu'muzu kaybettik" ifadelerini kullandı. 

Ahu Tuğba ile ilgili acı haberi yakın dostu Nuri Alço duyurdu.

Banker Bilo, Dokunmayın Şabanıma, Kayıp Kızlar, Beyaz Ölüm, Elveda Dostum, Taçsız Kraliçe, Bir Aşk Bin Günah, Akrep, Yosma, Zifaf, Yapışık Kardeşler gibi filmleriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu, yıllardır kızı Anjelik'le birlikte ABD'nin Florida kentinde yaşıyordu. 

8 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 8 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

TELEFONDA ALDIĞI HABER SONRASI KAZA GEÇİRMİŞTİ

Tuğba'nın Florida'daki evi bölgede meydana gelen bir kasırga sırasınd zarar görmüş ve Tuğba, "Her şeyimizi kaybettik" demişti. Mayıs ayında Türkiye'deki evlerinden biriyle ilgili olarak da kötü bir haber alan Tuğba, yıkım kararı alınan evinin bulunduğu yerden yol geçirileceğini öğrenince sinirlenerek Los Angeles'ta trafiğe çıkmış ve kaza yapmıştı. 

Ahu Tuğba mayıs ayındaki kaza sonrası 3 hafta boyunca yoğun bakımda kaldı. Ahu Tuğba, hastanedeki zor günlerinde sevenlerine şöyle seslenmişti: "Şoktayım, elimi kaldıramıyorum. İlaçlar ağır geliyor. Yemek yiyemiyorum. Doktorlar geçer diyor ama moralim sıfır."

Tuğba'nın trafik kazası sonrası içinde bulunduğu ruhsal bunalımın intiharla sonuçlanmış olabileceği ileri sürülüyor. Tuğba'nın ölüm sebebi yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.

Ahu Tuğba trafik kazasının ardından hastanede böyle görüntülenmişti.

Dünyaca ünlü şarkıcıdan hayranlarını şaşırtan hamle! Sevgilisiyle gizlice nişanlandı Dünyaca ünlü şarkıcıdan hayranlarını şaşırtan hamle! Sevgilisiyle gizlice nişanlandı Haberi Görüntüle

METİN ERKSAN BEYOĞLU'NDA KEŞFETMİŞTİ

Ahu Tuğba (gerçek adıyla Tuğba Çetin) 13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ahu Tuğba, İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. 

İstanbul Amerikan Kız Lisesi, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun oldu. Yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda gezerken görüp film çekme teklifi ile sinema hayatı başladı. 

Henüz ortaokuldayken sinema dünyasına girdi. Kanada'da Concordia Üniversitesi'nin İngiliz Dili bölümündeki öğrenimini yarım bıraktı. 1970'lerin sonlarından itibaren Türk sinema dünyasında tanınmaya başladı. 

Ahu Tuğba ve kızı Anjelik Calvin

1980'lerin başlarında üne kavuştu ve 80'li yıllarda Türk sinemasının cinsellik ve yetişkin sembollerinden biri oldu. 1987 yılında bir müzik albümü de yaptı.

Ahu Tuğba hayatı boyunca toplamda 10 kez evlendi. İkinci evliliğini 1981 yılında Mustafa Ulusoy ile yaptı. 1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evliliğinden 11 Kasım 1993'te Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij adında bir kız çocuğu dünyaya geldi.

Ahu Tuğba yıllardır kızıyla birlikte Miami ve Florida'da yaşıyordu. Tuğba aynı zamanda İstanbul'un Osmanbey semtinde Guantenamera adlı gece kulübünün sahibiydi. 

Ahu Tuğba, 2021 Temmuz'unda Miami'de arabasının bir türlü tamir edilmemiş olmasına tepki göstermiş, "Çöpe atacağım bu arabayı" demişti. 

Cüneyt Arkın ve Ahu Tuğba

28 Haziran 2022'de vefat eden Yeşilçam efsanesi Cüneyt Arkın'ın ailesi, ünlü sanatçının sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşarak şunları yazdı:

"Yeşilçam'ın ve Türk sinemasının sevilen oyuncularından Ahu Tuğba’nın vefatını üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

Ahu Tuğba bir döneme damgasını vurmuştu.

 

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading