Yandex Metrica

Sitede Ara

Okullar açılıyor uzmanlar uyarıyor! Bitler çocuğunuzun kabusu olmasın!

Okullar açılıyor uzmanlar uyarıyor! Bitler çocuğunuzun kabusu olmasın!

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı yarın başlıyor. Öğrenciler ise okullarda hijyen sorunu nedeniyle hasta olma ihtimalleri var. Ancak salgınların yanı sıra bit çocukların günlük hayatlarını da olumsuz etkileyebiliyor. Uzmanlar ise çocuklara bit bulaşmaması için uyarıda bulundu.

Yaşam

08.09.2024, 17:02

Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte çocukların salgın hastalıklara karşı da kendilerini koruması gerekiyor. Aileler ise çocuklarına gerekli hijyen eğitimin vermesi ve yaklaşan kış aylarında salgından korunması için dikkatli olmaları konusunda uzmanlar uyarıyor. 

Belçikalı kadın Kur'an-ı Kerim'den etkilenerek Müslüman oldu Belçikalı kadın Kur'an-ı Kerim'den etkilenerek Müslüman oldu Haberi Görüntüle

UZMANLARDAN 'BİT' UYARISI

Ancak salgınların yanı sıra öğrencilerin okulda 'bit' nedeniyle günlük hayatları olumsuz etkileniyor.

Bit ilacı kullanarak saçların tedavi edilmesi ve ev halkının kontrol edilmesi önemlidir. 

Çocukların bitlerden korunması için saç hijyenlerinin bakılması, düzenli olarak yıkamak ve taramak bitlerin yerleştirilmesi zorlaştırılıyor.

Çocukların saçlarının ılık su ve şampuanlarla yıkanması gerekiyor.

Otobüs durağında görülmemiş evlenme teklifi! Kriterleri görenleri şaşkına çevirdi Otobüs durağında görülmemiş evlenme teklifi! Kriterleri görenleri şaşkına çevirdi Haberi Görüntüle

BİT BULAŞMASINA KARŞI DİKKAT

Öğrencilerin okullarda saçlarını at kuyruğu ve örgü yaparak bit bulaşmasını önleyebilirken tarak, saç, toka ve şapka gibi kişisel eşyalarında başkalarıyla paylaşılmaması gerekiyor.

Bit bulaşan öğrencilerin tedavi edilmesi için ise eczanelerde satılan bit öldürücü şampuanlar ve losyonların kullanılması, ince dişli taraklar ile saçların taranarak temizlenmesi gerekiyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading