Yandex Metrica

Sibel Can mahkemeye koştu: Telafisi olmayan maddi manevi zarara uğradım...

Sibel Can mahkemeye koştu: Telafisi olmayan maddi manevi zarara uğradım...

Ünlü şarkıcı Sibel Can 83 şarkısının dijital mecralarda izinsiz kullanıldığını iddia ederek Bonus Müzik ve Avrupa Müzik şirketlerine dava açtı. Ünlü şarkıcı telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zarara uğradığını belirterek dava açtığı öğrenildi.

Yaşam

27.08.2024, 13:48

Ünlü sanatçı Sibel Can şarkılarının izinsiz kullandığı gerekçesiyle Avrupa Müzik ve Bonus Müzik şirketine dava açmaya hazırlanıyor. Ünlü şarkıcı, ‘Şarkılarda Senden Yana’, ‘Bu Devirde’, ‘Daha Yolun Başındayım’, ‘Sibel Can Şarkıları’ ve ‘Sibel Can-1995-2000 Box Set’ albümlerinde yer alan 83 şarkısının izinsizbir şekilde müzik platformlarında kullanılması nedeniyle dava açıyor. 

Türkiye'de bir ilk! Yılın heyecan uyandıran keşfi Antalya'nın göbeğinde bulundu! Türkiye'de bir ilk! Yılın heyecan uyandıran keşfi Antalya'nın göbeğinde bulundu! Haberi Görüntüle

'TELAFİSİ OLMAYAN ZARARA UĞRADIM' DİYEREK DAVA AÇTI

Ünlü şarkıcı Sibel Can, Avukatları Ergin Akçay ve Levent Polat aracılığıyla,  İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Sibel Can'ın avukatları aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçe kapsamında ise, telafisi imkansız maddi manevi zarara uğrattıkları gerekçesiyle, “İki şirketin bu hukuka aykırı eylemi nedeniyle Sibel Can, telafisi imkânsız maddi ve manevi zararlara uğramaktadır. Sibel Can’ın uğradığı maddi ve manevi zararın tazmini için her türlü talep ve dava hakkımızı şimdilik saklı tutuyoruz. Müvekkilin hak sahibi olduğu davaya konu şarkılar üzerinde yapılan tecavüzün tespitini istiyoruz. Davalıların bu izinsiz kullanımının durdurulmasını, haksız tecavüzün önlenmesini ve söz konusu dijital platformlara erişimin engellenmesini talep ediyoruz.” dedi.

Ani düğün kararının nedeni belli oldu! Ünlü oyuncu Pınar Deniz anne oluyor! Ani düğün kararının nedeni belli oldu! Ünlü oyuncu Pınar Deniz... Haberi Görüntüle

MÜZİK ŞİRKETLERİ DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ

Bonus Müzil ve Avrupa Müzik şirketleri davanın reddini istediklerini belirterek, “Sibel Can’ın dava konusu eserleri seslendirebilmesi ve hak sahibi olabilmesi için eser sahiplerinden (besteci ve söz yazarlarından) yazılı izin aldığını ispatlaması gerekir. Kanuna uygun olarak alınan izinlerle hak sahibi olup olmadığının tespit edilmesi gerekmektedir. Sibel Can, dava konusu müzik eserleri üzerindeki kullanım hakkı yetkisini tam ruhsat şeklinde meslek birliğine devretmiştir. Bu haklara ilişkin dava açma hakkı meslek birliğine ait olacaktır. Sibel Can’ın bu haklarının takibine ilişkin dava açma hakkı ve yetkisi bulunmamaktadır” dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading