Tarih yeniden yazılıyor! Fidan dikerken tesaüfen bulundu! Elazığ'da yüzlerce yıllık tarihi eserler keşfedildi!

Tarih yeniden yazılıyor! Fidan dikerken tesaüfen bulundu! Elazığ'da yüzlerce yıllık tarihi eserler keşfedildi!

Elazığ'ın Salkaya köyünde fidan diken bir vatandaş tesadüfen Roma yada Bizans döneminden kalma 84 metrekarelik taban mozaiği bulu. Ekiplerin uzun çalışmaları sonrasında mozaikler günyüzüne çıkartıldı.

Yaşam

24.09.2024, 18:02

Elazığ'ın merkez Salkaya köyünde büyük bir keşfe imza atıldı. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Mehmet Emin Sualp isimli bir vatandaş fidan diktiği sırada tesadüfen tarihi mozaikleri buldu. 

SGK uzmanı İsa Karakaş net konuştu: Kademeli emeklilik o tarihte geliyor! SGK uzmanı İsa Karakaş net konuştu: Kademeli emeklilik o tarihte... Haberi Görüntüle

FİDAN DİKERKEN TARİHİ ESER BULDU

Elazığ Arkeoloji ve Etnografya müzesi Müdürlüğü bölgede başlatılan kazı çalışmaları sonrasında Bizans veya Roma dönemine ait 84 metrekarelik taban mozaiği keşfetti. 

Mozaiklerin üzerine ise Anadolu leoparı, kurt, domuz, dağ keçisi, geyik, tazı, kurt, ve sülün gibi hayvanların resmedildiği gözlemlenirken mozaik çevresinde yapılan kazı çalışmaları sonrasında kilise ve şarap imalathanesinde kullanıldığı tahmin edilen duvar kalıntıları gün yüzüne çıktı. 

18 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 18 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Fidan dikerken tesadüfen bulan Mehmet Sualp ise tarihi eserleri nasıl buluğunu açıklayarak, "2020 yılında bu tarlayı satın aldım. Geçen yıl tarlama ağaç dikerken bu mozaiğe rastladım. Tabanı daha sonra yarım metrekare kadar genişlettim ve taban mozaiği olduğunu fark ettim. Durumu Müze Müdürlüğümüze bildirdim. Süreç bu şekilde gelişti. Kazılar devam ediyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading