Yandex Metrica

Topraklardan tarih fışkırıyor! Fetihye'de 1800 yıllık heykel duvarın arasında bulundu

Topraklardan tarih fışkırıyor! Fetihye'de 1800 yıllık heykel duvarın arasında bulundu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında Apollon'a ait olduğu düşünülen 1800 yıllık heykel başı bulundu. 

Yaşam

22.08.2024, 17:29

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ile Müzeler Genel Müdürlüğü himayesinde bulunan kazı çalışmalarında beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Mauro Icardi'nin yeni arabası dudak uçuklattı! Aracın fiyatı Young Boys takımının 3 katı! Mauro Icardi'nin yeni arabası dudak uçuklattı! Aracın fiyatı Young Boys... Haberi Görüntüle

APOLLON HEYKEL BAŞI BULUNDU

Muğla Valiliği, Kaymakamlığı, Fetihye Belediyesi ile Fethiye Müzesi'nin işbirlii ile yaprığı çalışmalar kapsamında 3 yıl önce Fetihye'de başlayan katı çalışmalarında sorumlu Prof. Dr. Kadir Pektaş kazı çalışmalarına ilişkin,  "Fethiye'nin en güzel noktasında bir turizm alanı da oluşmuş olacak. İç kalede bayrak direğinin bulunduğu alanda çalışmalarımız sırasında duvar içinde milattan sonra 2. yüzyıl sonrasına ait olduğunu tahmin ettiğimiz bir heykel başı bulundu. Bu bizim için çok önemli bir parça. Bunun yanında Türk-İslam dönemi, Osmanlı ve Menteşeoğlu Beyliği dönemine ait sikkeler ortaya çıktı.'' dedi.

İstanbul göle döndü! Sağanak hayatı felç etti: Trafik yoğunluğu tırmandı İstanbul göle döndü! Sağanak hayatı felç etti: Trafik yoğunluğu tırmandı Haberi Görüntüle

BÖLGEDE HELENİSTİK DÖNEME AİT ESERLER BULUNUYOR

Helenistik döneme ait birçok kültürel mirasın bölgede barındığını belirten Pektaş, "Bölgede genellikle deniz kum güneş turizmi hakim. Bu önemli ama turizmi 12 aya yayabilmek ve turizm gelirlerini arttırabilmek için bölgelere insanların gelme nedenlerinin arttırılması gerekiyor. Ziyaretçilerin buralarda zaman geçirmelerinin sağlanması lazım. Amintas Kaya Mezarları'nın karşısındaki Fethiye Kalesi de bu anlamda çok önemli olacak.'' dedi.

Ayrıca bölgenin kültür turizmine katkı sağlayan arkeolojik çalışmalara ilişkin Pektaş, ''İç kalenin üst bölümü Türk dönemine, alt kısmı da Helenistik döneme ait. Bariz geçişlerin olduğu iki farklı dönemi aynı anda yaşayabildiğiniz çok canlı bir nokta burası. Kale, Fethiye Körfezi'ne de hakim. Geçen yıl aşağı kısımda bir tiyatro ortaya çıktı. Buranın da restorasyonu tamamlandığında Türkiye'nin ve Telmessos bölgesinin ilk erken tiyatrosu ortaya çıkartılmış ve kullanıma sunulmuş olacak. Bu da turizme ve bölgenin kültür potansiyeline katkı verecek." ifade etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading