Yandex Metrica

Türkiye'de bir ilk! Yılın heyecan uyandıran keşfi Antalya'nın göbeğinde bulundu!

Türkiye'de bir ilk! Yılın heyecan uyandıran keşfi Antalya'nın göbeğinde bulundu!

Antalya'nın Demre ilçesinde yer alan Myra- Andriake kazılarında yeni keşifler yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kazılarda 'yılın en önemli bulguları arasında sayılabilir' dediği ve Türkiye'de ilk kez rastlanan kazılar hakkında bilgi verdi.

Yaşam

08.09.2024, 13:02

Türkiye'nin dört bir tarafında devam eden arkeolojik keşifler ve kazı çalışmalarında önemli bulgulara rastlanıldı. Antalya'nın Demre ilçesinde yılın keşfi sayılabilecek Myra ve Andriake kazılarında büyük bir keşfe imza atıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Geleceği Miras projesi kapsamında Antalya'da başlayan kazı çalışmalarına Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik önemli bulgulara rastladıklarını açıkladı.

Ayça Çağla Altunkaya'dan düğün öncesi müjde! Acun Ilıcalı beşinci kez baba oluyor! Ayça Çağla Altunkaya'dan düğün öncesi müjde! Acun Ilıcalı beşinci kez... Haberi Görüntüle

ANTALYA'DA TARİHİ KEŞİF

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuya ilişkin, “Andriake Kazıları'nda çok özel bulgulara ulaştık” diyerek sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Aksoy, “Geleceğe Miras Myra ve Andriake projemiz kapsamında sürdürülen kazılarda 'Millefiori (Bin Çiçek)' olarak adlandırılan teknikte üretilmiş çok çeşitli ve fazla miktarda cam kaplama levhalara rastlandı. Önemli yapılarda kullanıldığı bilinen bu özel yapı iç dekorasyon malzemesine bu boyutuyla Türkiye'de ilk kez rastlanıyor” açıkladı.

Okullar açılıyor uzmanlar uyarıyor! Bitler çocuğunuzun kabusu olmasın! Okullar açılıyor uzmanlar uyarıyor! Bitler çocuğunuzun kabusu olmasın! Haberi Görüntüle

YILIN EN ÖNMELİ KAZISI

Yılın bulguları olarak ifade edilen keşiflere ilişkin Aksoy,  "Andriake'de keşfettiğimiz zor ve ince cam işçiliği tekniğiyle dikkatleri çeken düz plaka formundaki millefiori kaplamalar ülkemiz için yılın bulguları arasında sayılabilecek kadar önemli. Önemli ve şaşırtıcı bir keşif olarak tanımlanan buluntuları gün ışığına kavuşturan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekiplerimiz ile Akdeniz Üniversitesine teşekkür ediyorum." dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading