Yandex Metrica

Uzaylılarla neden karşılaşmıyoruz? İnsanoğlunun merak ettiği soru nihayet cevap buldu! Fermi paradoksu gizemi ortaya çıkardı!

Uzaylılarla neden karşılaşmıyoruz? İnsanoğlunun merak ettiği soru nihayet cevap buldu! Fermi paradoksu gizemi ortaya çıkardı!

Bilim adamları 'Uzaylılrla neden karşılaşmıyoruz?' sorusuna yanıt bulmaya çok yaklaştı. Yaşanan küresel ısınma nedeniyle dünya sıcaklığındaki artışa bağlı olabileceği ve fermi paradoksuna göre milyarlaca gezegenin evrende yer alamsından kaynaklı karşılaşamadığımızı belirten bilim adamları önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşam

23.09.2024, 11:48

İnsanlık yüzyıllardır gökyüzünün gizemini çözmek içinaraştırmalara balamış, sastornomi, matematik bilimi alanında hızla gelişmişken dünya dışı farklı yaşam formlarının olup olmadığını mreak etmişti. 

Ancak bilim insanları gelişen teknolojiyle birlikte uzaya ilişkin araştırmalarını derineştirmiş, evrenin gizemini çözmeye çalışırken farklı yaşam formları olup olmadığı ise her zaman gizemini korumuştu. Araştırmacılar ise dünya dışı gelişmiş medeniyetler olup omadığını merak ederken ABD Ulusal Okynus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) verilerine göre 1850 yılından bu yana dünyanın sıcaklığında artık gözlemlendiği, son yıllarda ise 0.06 derece olan sıcaklığın 1982'den bu yana 0.20 derecelik bir artış yaşandığı belirtildi. 

Instagram mı, X mi yoksa Facebook mu? Kullandığınız sosyal medya platformu kişiliğinizi gösteriyor Instagram mı, X mi yoksa Facebook mu? Kullandığınız sosyal medya... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN ISISI ARTIYOR

Küresel ısınmanın dünya genelinde ortalama 1.5 ve 2 derece arasında artış yaşanması nedeniyle uzmanlar tedbir almaya çalışsa da dünyanın ısısındaki artış giderek etkisini arttırmaya devam ediyor. Roma Tor Vergata Üniversitesi Astronomi ve Astrofizik Doçenti Amedeo Balbi ve Florida Teknoloji Enstitsü işirliği ile fosil yakıtlar nedeniyle küresel ısınmanın etkisini arttırdığı ancak enerji tüketimindeki hızlı artışın gelişen medeniyetleri zarara uğrattığı belirtildi. 

“Atık Isı ve Yaşanabilirlik: Teknolojik Enerji Tüketiminden Doğan Kısıtlamalar” çalışmasına ilişkin hazırlanan bir yazıda teknolojik faaliyetler nedeniyle ortaya öıkan ısı, uzun vadede yaşaabilirliği zorladığı fikri ortaya atılırken, Lingam, Universe Today'e yaptığı açıklamada, “Şu anki atık ısı miktarının küresel sıcaklıklara etkisi minimal seviyede. Ancak bu ısı üretimi, önümüzdeki yüzyılda hızla artarsa, sadece atık ısı nedeniyle sıcaklıklar 1°C daha artabilir. Bu da fosil yakıtların neden olduğu sera etkisinden bağımsız olarak gerçekleşebilir" dedi.

Açlık ve yoksulluk sınırının rakamları netleşti: Dört kişilik ailenin ihtiyacı bakın kaç lira Açlık ve yoksulluk sınırının rakamları netleşti: Dört kişilik ailenin ihtiyacı... Haberi Görüntüle

UZAYLILARLA NEDEN KARŞILAŞMIYORUZ?

Mikhail I. Budyko'nun 1969 yılında ısıların doğanın dengesini bozduğunu, enerji dengesinde karmaşalara yol açtığı bu nedenle de iklim değişikliklerine yol açtığı öne sürüldü. Son birkaç yüzyıl içinde Güneş'ten gelen enerjiye bakıldığında sıcaklık seviyelerinin geri dönülmez bir şekilde arttığı gözlemlendi.

İklim krizinde yaşanan dengesizliklerin ise uzaylı yaşam formları arasında bir bağlantısı olduğu, SETI (Dünya Dışı Zeka Araştırması)'nın yaptığı araştırmada dünya dışı gelişmiş medeniyetlerin enerji tüketimine bağlı oldukları ancak bin yıl içerisinde kendi kendilerini yok edebilme ihtimali oldğunu belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek! Haberi Görüntüle

FERMİ PARADKOSU GİZEMİ ÇÖZEBİLİR

SETI, Fermi Paradoksu'nu evrende milyarlarca gezegen olması nedeniyle karşılaşamadığımızı ve atık ısılarının yaydığı sıcaklıktan kaynaklı herhangi bir iletişime geçilemeyeceğini belirten araştırmacı Balbi, “Çalışmamızın sonuçları, atık ısının sadece Dünya'nın değil, diğer yıldızların çevresindeki gezegenlerde de gelişmiş medeniyetler için önemli bir sorun olabileceğini gösteriyor. Bu da SETI araştırmalarında göz önünde bulundurulması gereken bir kısıt olabilir” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading