Yandex Metrica

Sitede Ara

Yıldızlı Geceler'in sırrı ortaya çıktı! Vincent Van Gogh'un ünlü eseri hakkındaki gizem büyük yankı uyandırdı!

Yıldızlı Geceler'in sırrı ortaya çıktı! Vincent Van Gogh'un ünlü eseri hakkındaki gizem büyük yankı uyandırdı!

Yıldızlı Geceler tablosuyla ünlenen Van Gogh'un eserinin gizemi çözüldü. Araştırmacıların tablo üzerinde yaptığı incelemele sonucunda tablodaki 14 sarmal yapı incelendi ve Kolmogrov türbülans teorisi ile uyuştuğunu belirtti.  

Yaşam

19.09.2024, 18:00

1889 yılında Vincent Van Gogh'un tamamladığı Yıldızlı Geceler tablosu tüm dünyada en çok bilinen tabloları arasında yerini alıyor. 

Van Gogh tarafından hazırlanan mavi gökyüzü, sarı ay ve yıldızın oluşturduğu tablo bilim insanları tarafından analiz edildi. Yapılan incelemeler sonucunda ise tablonun 'gizli türbülansı' yakaladığı öğrenildi. 

18 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 18 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

YILDIZLI GECELER TABLOSU ANALİZ EDİLDİ

Çalışmanın ortak yazarlarından olan Yongxiang Huang, yüksek çözünürlüklü dijital fırça darbelerinin boyutlarına ilişkin analizler yapıldı. Fırça darbelerinin göreceli ölçeği ve aralığı üzerinden boya renkleri hesaplandı. Taboldaki atmosferik hareketlere bakıldığında Kolmogorov yasası ile uyumlu olduğu ortaya çıktı. 

Bilim insanları, Van Gogh ölçek ve parlaklık kullanımı teorisine göre hava hareketlerindeki enerji akışı tespit edildi.

Araştırmacı Dr. Huang,"Van Gogh'un türbülansı hassas bir şekilde betimlemesi, bulutların ve atmosferin hareketini incelemekten ya da gökyüzünün dinamizmini nasıl yakalayacağına dair doğuştan gelen bir histen kaynaklanıyor olabilir" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading