Yandex Metrica

Sitede Ara

Yemen MQ-9 Reaper'a mezar oldu: Husiler Amerika'nın bu güçlü İHA'sını bir kez daha düşürdü

Yemen MQ-9 Reaper'a mezar oldu: Husiler Amerika'nın bu güçlü İHA'sını bir kez daha düşürdü

Kızıldeniz'de Siyonist yardımlara geçit vermeyen Yemen ordusu, ABD'nin MQ-9 Reaper dronunu bir kez daha düşürdü. Düşen dronun resimleri Çarşamba günü sosyal medyada yayınlandı. 

Dünya

30.05.2024, 16:28

Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgede devriye gezdiği ifade edilen Amerikan MQ-9 Reaper dronları Husiler tarafından vuruldu. Konuya ilişkin açıklama yapan ABD ordusunun Merkez Komutanlığı, İHA'nın Yemen'in merkezi Marib eyaletinin çöl bölgesinde düşürüldüğüne dair "raporlar" gördüğünü kabul etti. Bu muhtemelen yalnızca bu ay içinde gerçekleşen üçüncü uçak düşüşü.

Resimlerde MQ-9'un çorak bir çöle düşürüldüğü görülüyor. Dronun kuyruğu gövdenin geri kalanından ayrı olarak görülmekte fakat düşen dronda herhangi bir patlama hasarı görülmedi. Söz konusu fotoğrafta çarşamba tarihi yer alıyor. 

Bu savaşı kaybederiz! ABD'de çok konuşulacak rapor: Bizim için geri dönüşü olmayan bir yıkım olur Bu savaşı kaybederiz! ABD'de çok konuşulacak rapor: Bizim için geri... Haberi Görüntüle

ABD İHA'SI ÇÖLE ÇAKILDI

Yemen'in Sana bölgesinin 120 kilometre (75 mil) doğusunda yer alan Marib, Arap Yarımadası'nın Kızıldeniz boyunca uzanan Boş Mahalle çölünün kenarında, Sarvat Dağları'nın eteklerinde yer alıyor. Bölgede daha önce de ABD insansız hava araçları düşürülmüştü, bunun nedeni kısmen bölgenin Yemen'de yıllardır süren savaşın sonucu açısından hayati önem taşımasıydı.

ABD ordusu, Husilerin ülkenin kuzeyi ve başkenti Sanaa'nın kontrolünü ele geçirdiği 2014 yılında Yemen'deki iç savaşın başlamasından bu yana en az beş insansız hava aracını isyancılara kaptırdı. Yalnızca bu ay, MQ-9 Reaper'ların vurulduğuna dair ABD ordusu tarafından doğrulanmayan iki şüpheli olay daha yaşandı.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading