Yandex Metrica

Sitede Ara

Yemen ordusu "Eisenhower" uçak gemisini vurdu: Kızıldeniz'de Husi rüzgarı

Yemen ordusu "Eisenhower" uçak gemisini vurdu: Kızıldeniz'de Husi rüzgarı

Yemenli Husiler, Kızıldeniz'deki ABD uçak gemisi Eisenhower'a füze saldırısı düzenlediklerini duyurdu. Husi askeri sözcüsü Yahya Shari, balistik füzelerle yapılan saldırıyı, "Bu, Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz vilayetlerindeki ABD-İngiliz saldırılarına yanıttır" diyerek duyurdu. 

Dünya

01.06.2024, 09:44

Bölgede yayın yapan Al Masira'ya göre,  Yemen'de  ABD ve İngiliz güçlerinin  Hudeyde vilayetinde gece boyunca başlattığı bombalamalarda 16 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı. "Al Masira", saldırıların Al Hodeidah'ın Al Hoq bölgesindeki  bir radyo istasyonunu ve  Salif limanını hedef aldığını duyurdu.

ABD'nin ortak Ortadoğu Komutanlığı (CENTCOM, "Merkez Komutanlık") yaptığı açıklamada, ABD ve İngiliz kuvvetlerinin Yemen'de Husi isyancıların kontrolündeki bölgelerde 13 hedefi vurduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ise bu operasyonların "Husilerin temsil ettiği kalıcı tehdide karşı meşru savunma" kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, Husilerin kasım ayından bu yana 197 saldırı düzenlediğini açıkladı.

Onlarca F-35'i havaya uçuracaklar! Avrupa'daki ABD üslerinde kırmızı alarm! Sabotaj planı devrede Onlarca F-35'i havaya uçuracaklar! Avrupa'daki ABD üslerinde kırmızı alarm! Sabotaj... Haberi Görüntüle

3 BÖLGE HEDEF ALINDI

Britanya Savunma Bakanlığı, ortak operasyonun Kızıldeniz'deki liman kenti Hodeidah'ta insansız hava araçları (drone) ve karadan havaya silahların barındırıldığını belirttiği üç bölgeyi hedef aldığını ifade etti.

Açıklamalarında devam Britanya Savunma Bakanlığı, "Her zaman olduğu gibi, sivillere veya sivil altyapıya yönelik herhangi bir riski en aza indirmek için saldırıların planlanmasında azami özen gösterildi." dedi.

Bakanlık yaptığı açıklamasına ek olarak "Vuruşların karanlıkta yapılması da bu tür riskleri daha da azaltacaktır" ifadelerini kullandı.

Köprü dibinde dehşet! Ekipler teyakkuzda! Bir haftada 3 insan kemiği bulundu! Köprü dibinde dehşet! Ekipler teyakkuzda! Bir haftada 3 insan kemiği... Haberi Görüntüle

"PES ETMEYECEĞİZ"

Husi sözcüsü Muhammed Abdelsalam, saldırıların Gazze'ye verdiği desteğin cezası olarak Yemen'e yönelik "acımasız bir saldırı" olduğunu söyledi.

Husi siyasi ofisinin bir üyesi olan Muhammed Al-Buhaiti, X hesabında "ABD-İngiliz saldırısı bizi operasyonlarımızı sürdürmekten caydırmayacak (...) Gerilimi tırmandırarak karşılık vereceğiz" diye yazdı.

Habere Tepki Ver

14

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading