Yeni bir göç dalgası daha! İsrail saldırıları nedeniyle bölge halkı evlerini terk ediyor

Yeni bir göç dalgası daha! İsrail saldırıları nedeniyle bölge halkı evlerini terk ediyor

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki farklı bölgelere şiddetli saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar sonucu yeni bir göç dalgası başladı. Bölge halkı güvenli gördükleri yerlere gidiyor.

Dünya

06.10.2024, 00:56

İsrail savaş uçakları, siviller üerine bomba yağdırmayı sürdürüyor. Havadan ve karadan yapılan saldırılar, bölge halkını yıldırmış durumda. Uçaklardan ve topçu birliklerden atılan bombaların hedefi olmak istemeyen yerel halk yeni bir göç dalgası başlattı. İsrail savaş uçakları, Kuzey Gazze vilayetindeki Doğu Cibaliya, Tel Zater, Hammuda istasyonu çevresi ile Endonezya Hastanesi'nin doğusundaki bölgelerde şiddetli saldırılar gerçekleştirirken topçu birlikleri de Kuzey Gazze'nin kuzeybatı bölgelerini yoğun şekilde vuruyor.

İşgalci İsrail ordusu böylesi şiddetli saldırıları en son mayıs ayında gerçekleştirmişti. Soykırımcılar, mayıs ayında Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik kara saldırısı düzenlemiş ve çok sayıda Filistinliyi katletmişti. 

İsrail ordusuna ağır darbe! Sürpriz operasyonda çok sayıda kayıp verdiler İsrail ordusuna ağır darbe! Sürpriz operasyonda çok sayıda kayıp verdiler Haberi Görüntüle

MÜDAHAHALE EDİLEMİYOR

Anadolu Ajansı muhabiri, İsrail ordusunun Cibaliya Mülteci Kampı'na yaptığı saldırılar sonucu evlerin yıkıldığını ve enkaz altında çok sayıda kişinin bulunduğunu bildirdi. Devam eden saldırılar nedeniyle enkazlara ulaşılamadığı ve bu nedenle ölü ve yaralı sayısının tam olarak tespit edilemediği aktarılıyor. 

Filistin Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, "Bu evlerin enkazı altında halen mahsur kalanlar var ve ekiplerimiz, eş zamanlı saldırılar ve ağır kurtarma ekipmanlarının bulunmaması nedeniyle müdahale edemiyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi veren görgü tanıkları Kuzey Gazze vilayetinin doğu ve batı bölgelerinde İsrail askeri araçlarının seslerinin duyulduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine, özellikle cumartesi sabahı tahliye dayatması yaptığı Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na yönelik bombardımanları da devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading