Yeni Yargıtay başkanı Ömer Kerkez kimdir, kaç yaşında, nereli?

Yeni Yargıtay başkanı Ömer Kerkez kimdir, kaç yaşında, nereli?

Yargıtay Büyük Genel Kurulu, Yargıtay Birinci Başkanının belli olması adına 25 Mart'ta başlayan seçim sürecinin 37. tur oylamasında sonuçlandı. Oylamada 193 oy alarak Yargıtay Birinci Başkanı seçilen isim Ömer Kerkez oldu. Bu durum sonrası vatandaşlar Ömer Kerkez'in kim olduğunu araştırıyor.

Gündem

20.05.2024, 04:08

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin 24 Mart'ta sona ermesiyle birlikte, 25 Mart'ta yeni bir seçim süreci başlatılmıştı. Yargıtay Genel Kurulu'nun 37. tur oylamasında, Yargıtay Birinci Başkanının belirlenmesi için gerçekleştirilen oylamada, 348 üyenin katılımıyla önemli bir karar alındı. 193 oy alarak Yargıtay Birinci Başkanı seçilen isim Ömer Kerkez oldu. Bu sonuçla birlikte, Mehmet Akarca ise 103 oy alarak yeni dönemde göreve seçilmemiş oldu.

Ömer Kerkez

Ömer Kerkez

Sur cinayetinde yeni gelişme: İkbal Uzuner'in telefonu çözüldü, Ayşenur şifresi henüz kırılamadı! Sur cinayetinde yeni gelişme: İkbal Uzuner'in telefonu çözüldü, Ayşenur şifresi... Haberi Görüntüle

YENİ YARGITAY BAŞKANI ÖMER KERKEZ KİMDİR?

Yeni Yargıtay başkanı seçilen Ömer Kerkez, 1966 yılında Antakya'da doğmuş olup, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 1988'te büyük başarı ile bitirmiştir. Meslek hayatına ise Hatay'da hakim/savcı adayı olarak start aldı. Kariyeri boyunca Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet Savcılığı gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Adalet Bakanlığı'nda tetkik hakimliği, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı, genel müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda görev yapmıştır.

5 Temmuz 2017 tarihinde Yargıtay üyeliğine atanmış, ardından 14 Şubat 2023 tarihinde Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı olarak seçilmiştir. Son olarak, 14 Mayıs 2024 tarihinde Yargıtay Genel Kurulu tarafından gerçekleştirilen Birinci Başkanlık seçiminde Yargıtay Birinci Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Ömer Kerkez'in kariyerindeki bu başarılar, hem tecrübesini hem de yargı sistemi üzerindeki etkisini göstermektedir

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading