Yenidoğan çetesini çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin kimdir?

Yenidoğan çetesini çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin kimdir?

Makamında ölümle tehdit edilen Yenidoğan çetesini çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Peki, Yavuz Engin kimdir?

Gündem

19.10.2024, 02:13

Yenidoğan çetesine karşın amansız bir mücadele veren Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında makamında ölüm tehdidinde bulunanlara öfke kustu. Kamuoyunda Yenidoğan Çetesi olarak bilinen ve 12 bebeğin ölümüne sebebiyet veren suç örgütüne ilişkin olarak Mustafa Kemal Zengin, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i tehdit etmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, dosyada adı geçen 47 şüpheliden 22'sinin tutuklu halde olduğunu söyleyerek, "Şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir" dedi.

Yine aynı dosyanın soruşturmasında çalışan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i Büyükçekmece'deki makam odasında tehdit ettiği ortaya çıkan, savcıyı ve ailesini suikastla tehdit eden kişilere yönelik yürütülen ayrı soruşturmanın da devam ettiği vurgulandı.

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin

Reklam dünyasında şok ceza: Yanıltıcı ilanlara ne kadar ceza uygulandı? Reklam dünyasında şok ceza: Yanıltıcı ilanlara ne kadar ceza uygulandı? Haberi Görüntüle

CUMHURİYET SAVCISI YAVUZ ENGİN KİMDİR?

Yenidoğan Çetesi ile amansız bir mücadele veren ve makam odasında Mustafa Kemal Zengin tarafından tehdit edilen Bolulu Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’dir.

Yavuz Engin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Şahsım ve aileme yönelen eylemler nedeniyle başlatılan soruşturmada, başta Adalet Bakanlığı, HSK’yı temsilen Mehmet Akif Ekinci Başkanımız ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılarımız olmak üzere özellikle soruşturmayı cesaretle yürüten savcımıza, katkı sunan savcımıza ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığına ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım. Kurt kapanına girerek kucağımıza düşen şahıslar Türk adaletinin elindedir. 2400 yıllık Türk devlet geleneğine kafa tutanlar pişman olacaklar ve bizimle hiç tanışmamış olmayı dileyeceklerdir. Bana destek sunanlar ve sunmayanlar daima hafızamızda olacaktır” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading