Yerel halk isyan etti! Binlerce halk sokağa döküldü! O ülke artık turistleri istemiyor!

Yerel halk isyan etti! Binlerce halk sokağa döküldü! O ülke artık turistleri istemiyor!

İspanya'nın Mallorca kentinde halk gelen turistlerden rahatsızlık duyunca 10 binden fazla kişi sokağa döküldü. Turistler ellerine pankart alarak sokakalarda 'kitle turizmine hayır' diye bağırdı. Tursitlerin şehirdeki  fiyatları arttırdığı ve bu duruun halkı giderek zorlaştırdığı için şehirdeki halk protestoya başladı.

Dünya

22.07.2024, 17:58

İspanya'nın en ünlü turistik şehirlerinden olan Mallorca kentinde binlerce kişi sokaklara döküldü. Turizm karşıtı aktivistler Barselona başta olmak üzere, Malaga, Kanarya Adaları ve Malma de Mallorca gibi tatil yerlerinde birçok protesto düzenledi. 

Hizbullah meydan okudu: Daha çok kaybedeceksin Netanyahu bu size ders olsun Hizbullah meydan okudu: Daha çok kaybedeceksin Netanyahu bu size ders... Haberi Görüntüle

HALK TURİSTLERİ İSTEMİYOR

Protestocular gelen turistler nedeniyle bölgedeki birçok esnafın fiyatlara zam yaptığı ve halk için büyük bir sorun haline geldiği öğrenildi. Turistler ve pahalılık nedeniyle şehirde yaşamanın giderek zorlaştığını belirten yerel halk pazar günü 10 bin kişinin oluşturduğu protestolara katıldı. 

Hizbullah yenileniyor! Komuta kademesini kaybeden hareket, yeni yapısıyla uzun bir yıpratma savaşına hazırlanıyor Hizbullah yenileniyor! Komuta kademesini kaybeden hareket, yeni yapısıyla uzun bir... Haberi Görüntüle

''TURİSTLER FİYATLARI ARTTIRIYOR''

Mallorca kentinde bir protestocu, fiyatlardan endişe ettiklerini belirterek, "Kitle turizmi, kendi adalarında yaşamayı karşılayamayan yerel halkın işini zorlaştırıyor çünkü turistler fiyatları artırıyor. Turistler yaz aylarında plajları dolduruyor ve kamu hizmetlerini zorluyor. Kitle turizmini kesmek ve yurt dışında yaşayanların yılda sadece birkaç ay için evleri satın almasını yasaklamak istiyoruz." dedi. 

İspanya Ulusal İstaristik Enstitüsü, Katalonya'dan sonra İspanya'nın en popüler ikinci şehri olduğu ve 14 milyondan fazla turist ağırladığı biliniyor. Bu yıl ise şehirde turist sayısı yüzde 18 artış gösterek 16 milyon ziyaretçi ağırladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading