Yandex Metrica

YKS ek tercih 2024 ne zaman? Ek yerleştirme boş kontenjanlar belli oldu mu?

YKS ek tercih 2024 ne zaman? Ek yerleştirme boş kontenjanlar belli oldu mu?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteye yerleşen adaylar için kayıt telaşı başladı. Tercihlerinde bir yükseköğretim programına yerlşemeyenler için ise ek tercih takvimi merakla bekleniyor. Peki YKS ek tercih 2024 ne zaman başlayacak. Ek yerleştirme boş kontenjanlar belli oldu mu? Ek yerleştirmede 4 yıllık bölümlerde ne kadar boş kontenjan kaldı?

Gündem

15.08.2024, 11:24

2024 YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla yüz binlerce kişi sevinirken yüz binlerce kişi de bir bölüme yerleşememenin üzüntüsünü yaşadı. Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından gözler YKS ek tercihlere geçecek. Üniversite kazanma hayalini kuran adaylar 2024 YKS ek tercih ne zaman başlaycak? Ek yerleştirme boş kontenjanlar belli oldu mu? sorularına yanıt aramaya başladı.

Tarihin seyrini değiştirecek kazı çalışması sürüyor! Göbeklitepe kadar eski... Tarihin seyrini değiştirecek kazı çalışması sürüyor! Göbeklitepe kadar eski... Haberi Görüntüle

YKS EK TERCİH 2024 NE ZAMAN?

YKS tercih sonuçları açıklandı. Üniversite kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos'ta yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

Üniveriste kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar netleşecek ve bu boş kontenjanlar için ek tercihlerin yapılması bekleniyor. YKS Ek tercihlerin ne zaman yapılacağına dair ise henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçen sene YKS ek tercihler eylül ayı ortasında başlamıştı. Bu yıl da benzer şekilde YKS ek tercihlerinin eylül ayında başlaması bekleniyor. YKS ek tercih takvimi için ÖSYM'nin güncel duyurularının yakından takip edilmesi öneriliyor. 

2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? YKS ikinci ek yerleştirme olacak mı? (YKS 3. yerleştirme) 2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? YKS ikinci ek... Haberi Görüntüle

YKS EK TERCİH BOŞ KONTENJANLAR BELLİ OLDU MU?

YKS ek tercihler için boş kontenjanlar kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından belli olacak. Kazandığı okula kayıt yaptırmaktan vazgeçenler nedeniyle boş kontenjanların artması bekleniypr. ÖSYM'den 2024-YKS yerleştirme sonuçlarına dair gelen açıklamada 2024 YKS yerleştirmesinde toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjanın 987 bin 388'ine yerleştirme yapıldığını, devlet üniversitelerinde örgün yükseköğretim programlarına tahsis edilen 598 bin 709 genel kontenjanın 591 bin 257'sinin dolduğu belirtildi. Açıklamada 2 milyon 755 bin 301 adaydan 1 milyon 670 bin 205 adayın tercihte bulunduğu, toplam 987 bin 388 adayın yerleştirildiği duyuruldu.

Devlet üniversitelerindeki kontenjanların tamamına yakınının tercih işlemlerinin tamamlandığı bildirilen açıklamada, böylece devlet üniversitelerindeki örgün yükseköğretim programlarında doluluk oranının yüzde 98,8 olduğu, vakıf yükseköğretim kurumlarındaki genel kontenjanların doluluk oranının ise 91,14 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

10 Eylül bu gece benzine indirim var mı? Bu gece mazota indirim mi geldi? 10 Eylül bu gece benzine indirim var mı? Bu gece... Haberi Görüntüle

YKS TERCİHLERİ NASIL SORGULANIR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden sorgulayabilir. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading