Yandex Metrica

YKS tercih süresi uzatıldı mı? YKS üniversite tercihleri ne zaman bitecek?

YKS tercih süresi uzatıldı mı? YKS üniversite tercihleri ne zaman bitecek?

YKS tercih süresi uzatıldı mı? 2024 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca aday için üniversite tercih süreci başladı. YKS üniversite tercihinde bulunan adayları yakından ilgilendiren karar ÖSYM tarafından duyuruldu. ÖSYM tercih sürecinin uzatıldığını açıkladı. Peki YKS üniversite tercihleri ne zaman bitecek? Tercihler için son günün 4 Ağustos 23.59 olduğu açıklandı. 

Gündem

02.08.2024, 16:25

YKS sınavının ardından puanları açıklanan adaylar üniversite tercihlerini tamamladı. Tercihlerini henüz tamamlamamış adaylar için ÖSYM'den önemli bir karar geldi. Milyonlarca kişinin katıldığı YKS sınavında ter döken adaylar için oldukça stresli olan tercih sürecinde süre uzatıldı.

14 Eylül bugün kandil mi? Mevlid kandili ne zaman, hangi gün? 14 Eylül bugün kandil mi? Mevlid kandili ne zaman, hangi... Haberi Görüntüle

YKS TERCİHLERİ SON GÜN NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır. 

Kayıp Narin Güran olayında Murat Çınar Çatalca'dan flaş iddia! Kayıp Narin Güran olayında Murat Çınar Çatalca'dan flaş iddia! Haberi Görüntüle

YKS TERCİH SÜRESİ UZATILDI MI?

ÖSYM'den gelen son dakika açıklamasına göre YKS tercih sürecinde süre uzatıldı. ÖSYM'den yapılan açıklamada "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın, 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet bilgisi depremden etkilenen il haricinde olmakla birlikte bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların da depremzede aday kontenjanından yararlanabilmesine ilişkin kararı gereği, ilgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup 2024-YKS tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır." denildi. 

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Irak ve Suriye'nin kuzeyinde çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

YKS yerleştirme tercihleri ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek. Tercih işlemleri, 4 Ağustos saat 23.59’da sona erecek.

Sevda Yılmaz nerede, bulundu mu? Sevda Yılmaz nerede, bulundu mu? Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite tercih sonuçlarının en zaman açıklanacağına dair ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Tahminlere göre sonuçların ağustos ayının 15'inden sonra ilan edilmesi bekleniyor. Ağustos ayının sonlarına doğru sonuçlar açıklanmış olur. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading