Yandex Metrica

YouTube'dan reklam dayatması: Bir sonraki hamle atlamayız imkansız hale getirecek

YouTube'dan reklam dayatması: Bir sonraki hamle atlamayız imkansız hale getirecek

YouTube yıllardır çeşitli reklam engelleyicileri göreceli bir başarıyla hedefledi. Amaç, şu anda ücretsiz hizmetle sınırlı olan kullanıcıları reklam engelleyicilere yönelmek yerine Premium abonelik paketine yönlendirmek. Ancak topluluk bu önlemleri aşmanın çeşitli yollarını buldu ve öyle görünüyor ki teknoloji devi, reklamları sunucu düzeyinde entegre etmeyi düşünecek kadar ileri gitti ve potansiyel sonuçlar genel olarak sorunlu oldu.

Dünya

14.06.2024, 18:51

ReVanced gibi taktikler, reklamları engellemek de dahil olmak üzere abonelik paketleri tarafından sunulan özellikleri etkinleştirmek için YouTube uygulamasını değiştirmeye dayanır. Bu çaba, SponsorBlock adı verilen ek bir bileşenin kullanıldığı, videonun belirli noktalarını atlayan otomatik bir sistem tarafından desteklenmektedir.

SponsorBlock, kullanıcıların, sponsorlu materyalin göründüğü videolardaki noktaları raporlamasına dayanır; dolayısıyla bunlar, diğer tüm kullanıcıların işaretlenen noktaları atlayabilmesi için ortak bir havuzda işaretlenir. Ancak Google'ın çeşitli reklam engelleme sistemleriyle mücadele etmeye yönelik yeni çabası, bu sorunsuz görünen sürece bir engel oluşturabilir. SponsorBlock ekibinin X hesabında yer alan bir gönderiye göre YouTube, sunucu düzeyinde reklam ekleme denemeleri yapıyor.

Son dakika... AB liderleri seçimini yaptı: Yolsuzluk soruşturması devam eden isim AB Konseyi Başkanı oldu Son dakika... AB liderleri seçimini yaptı: Yolsuzluk soruşturması devam eden... Haberi Görüntüle

REKLAMDAN KURTULMAK ARTIK NEREDEYSE İMKANSIZ

Bu test değişikliğine ilişkin raporlar az olsa da, geniş ölçekte uygulanması durumunda YouTube'un bu yöntemin etkinliğini ve sonuçlarını anlamasına yardımcı olabilirler. Firefox ve YouTube alt dizilerindeki yorumlarda, bu taktiğin yaratıcıları tarafından bölümlere ve kısımlara ayrılan videoların bağlantılarını bozabileceği belirtiliyor. Elbette YouTube tanıtacağı reklamların boyutunu biliyor ve zaman damgalarındaki zamanları buna göre dengeleyebiliyor.

Bu hamle aynı zamanda aboneleri bu reklamlardan kurtarmak için gereksiz bir karmaşıklık katmanı da ekliyor. Bunlar sunucu düzeyinde eklendiklerinden, Premium plana sahip olanlar için YouTube uygulamasının bunları otomatik olarak atlaması gerekecektir; ancak bu aynı zamanda reklam birimi hakkındaki bilgilerin uygulamaya iletileceği ve çeşitli reklam engelleyicilerin abonelerin reklamları otomatik olarak atlamasını amaçlayan aynı bilgilerden yararlanır.

F-16 savaş uçaklarının sonu! Avrupa ülkesi resmen duyurdu: Pilotlara eğitim verilmeyecek F-16 savaş uçaklarının sonu! Avrupa ülkesi resmen duyurdu: Pilotlara eğitim... Haberi Görüntüle

TÜM YOLLAR TIKANDI

Reklam sunmadaki ekstra karmaşıklık, YouTube gibi reklam ve sponsor gelirine dayalı bir işletme için gerekli bir kötülüktür, ancak aynı zamanda kullanıcı deneyimine zarar verir ve içerik dağıtımını da yavaşlatabilir. Öte yandan bazı kişiler hala YouTube reklamlarının yasak olduğu Myanmar, Arnavutluk veya Özbekistan gibi ülkelerden VPN ve IP adresi kullanılmasını öneriyor.

Bazı insanlar, reklam engelleme uygulamalarını kullanmaktan kaybettikleri geliri dengelemek için içerik oluşturuculara doğrudan destek verirken, YouTube'un, platformda minimum bir miktar bile vermekten kaçınmak isteyenlerle başa çıkma konusunda ne kadar ileri gidebileceğini yeniden düşünmesi gerekiyor. Sonuçta şifreler, captcha doğrulama sistemleri ve genel olarak diğer karşı önlemler bile yeterli zaman ve çabayla aşılabilir.

Ancak bir noktada, rahatsızlık tüm faydalardan daha ağır basıyor ve bu şekilde sistemi kötüye kullanan çeşitli kişilerin cesareti kırılıyor. Kesin olan şu ki, ödeme yapmadan yardım almak isteyenler için durum giderek zorlaşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading