Yandex Metrica

Sitede Ara

Yunan adalarını Türkler de kurtaramıyor: Turizm SOS verince Atina basını feryat etti

Yunan adalarını Türkler de kurtaramıyor: Turizm SOS verince Atina basını feryat etti

Yunan adalarında tatil yapmak için 'sıraya giren' Türk vatandaşlarının çabası komşu ülke turizmini ayağa kaldırmaya yetmedi. Atina basını Ege'nin ünlü adalarında turist sayısının yüzde 40'a varan oranlarda düştüğünden yakınıyor. Pahalılıktan ötürü Yunanistan vatandaşları da tatil yapamıyor. 

Dünya

10.07.2024, 14:19

Yunanistan kontrolündeki turizm bölgelerini bu yıl Türk turistler de kurtaramadı. Adalar Denizi'ndeki önemli turizm noktalarına bu yıl Türkiye'den turist akını yaşanmasına rağmen Yunan basını, 2024 yazında sektörün can çekiştiğini yazıyor. 

Sakız, Sisam, Midilli, Rodos, Girit, Oniki Adalar ve Mora gibi ziyaret güzergâhlarını tercih eden turist sayısı bu yıl yüzde 40'a varan oranda azaldı.

Atina basınında Pronews, turizme ilişkin korkunç tabloya şu ifadelerle dikkat çekiyor:

"Yunan turizminin amiral gemisi olan Mikonos ve Santorini'ye turist gelişlerinde ikinci yılda da çöküş yaşanıyor. Doğu Ege adaları ve Mora Yarımadası'nda da aynı durum geçerli. Samos, Sakız ve Midilli'de turist sayısı yüzde 23 oranında düştü. 

Mora'ya giden uçakların yolcu sayısında da yüzde 34'lük bir azalma kaydedildi. Atina'ya gelenlerde bir artış var ancak bunlar harcama yapmayan, harcayacak parası olmayan 'eski turistler'. Zaten bunların çoğu da kısa vadeli kiralama çözümüne, Airbnb'ye yöneliyor.

İngiltere ve Almanya'nın işçi sınıfına hitap etmeyi başarmış Selanik'te durum nispeten iyi. Selanik ülkenin tek 'Balkan turizmi' noktası.

Peki, Yunan tatil yerlerini terk edenler nereye gitti?

İspanya'ya ve tabii son 5 yılda turizm hizmetlerini olağanüstü şekilde geliştiren ve bu yıl turist sayısı 40 milyonu aşacak olan Türkiye'ye! Daha kötüsü, turizm sektörünün Yunan ekonomisi için en önemli 'gizli kaynak' olmasıdır. 

Yunanistan'da turizm, Kovid salgınının ilki yılı olan 2020'de rezalet bir şekilde sona ermişti ve o zamandan buyana her yıl daha da kötüye gidiyor. Üstelik biz Yunanistan'a Rus turist beklerken, Rusları öldürmek için Ukraynalılara yüz milyonlarca dolarlık silah satan komşu Türkiye'ye bu yıl 9 milyon Rus turist gelecek!"

İran'da üst düzey emniyet yetkilisine suikast! Hüseyin Ali Piri 'Ceyşül Adl' grubu tarafından öldürüldü! İran'da üst düzey emniyet yetkilisine suikast! Hüseyin Ali Piri 'Ceyşül... Haberi Görüntüle

YUNANLILAR DA TATİL YAPAMIYOR 

Yunanistan'da dinlenme-eğlence sektörünü yerli turist de kurtaramıyor. Tatil masrafının ortalama bir ailenin gelirinin çok üzerinde olduğuna dikkat çeken Atina basını, sadece bir feribot bileti için bir Yunanlının asgari maaş tutarı kadar para ödemesi gerektiğine işaret ediyor. 

Adalar Denizi'ndeki turistik noktalara arabasıyla gitmek isteyenlerin sadece feribot bileti için şu rakamları ödemesi gerekiyor:

  • İSKADOS: 419 avro
  • TAŞOZ: 430 avro
  • SAKIZ: 596 avro
  • PAROS: 632 avro
  • KEFALONYA: 206 avro
  • RODOS: 1000 avro
  • GİRİT: 500 avro

Adalara arabasız gitme kararı alarak feribot yerine sürat teknesini tercih edenlerin ise bu rakamlardan çok daha fazlasını ödemesi gerekiyor.  

Yunanistan'ın Midilli adasına gitmek için Türk vatandaşları zaman zaman metrelerce kuyruk oluşturuyor.

Habere Tepki Ver

2

7

5

2

0

1

4

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading