Yandex Metrica

Sitede Ara

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi!

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi!

Adalara giden Türk turistler daha kapıda "KKTC'ye gitmemiş olma" şartıyla karşılaşmanın yanında, tatil mekanlarında Yunan propaganda metinlerini okumak zorunda kalıyor. Yunan adasındaki 'imkanları' övmek için sosyal medyada görüntü yayınlayan bir Türk vatandaşı, eline tutuşturulmuş fiyat listesinde işgalci propagandası yapıldığının farkında bile değildi.

Dünya

17.07.2024, 02:05

Yunanistan, Adalar Denizi'ndeki turistik noktalara gidecek Türk vatandaşlarından "KKTC'ye gitmeme" şartı arıyor. Pasaportlarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vize damgası bulunanlar Yunan adalarına giriş yapamıyor. 

Bu duruma tepki göstermeyen ve birkaç günlük tatil için Kıbrıs davasını unutuveren Türk turistler Sisam, Midilli, Sakız, Girit ve Rodos gibi onlarca adada tuhaf uygulamalarla karşılaşmaya devam ediyor. 

Tatilini Yunan adalarından birinde yapan bir Türk vatandaşı, sosyal medyada yayınladığı görüntüyle sıradışı bir propagandayı ifşa etti. 

Yunan adalarında denizin temiz, ulaşımın kolay, yemeklerin de ucuz olduğunu iddia eden tatilci, ahtapot tıkınıp 65 avro hesap ödediği restoranda Yunanlıların 'Zürafa Adası' propagandasını garipsemedi. 

Adalar Denizi'nde 'Zürafa Salata' da yiyen tatilci, çektiği görüntüde restoran menüsünün kapak fotoğrafını açık etti. Menü kapağında Yunanlılar, Zürafa Adası'nın kendilerinin olduğu propagandası yapıyordu. 

Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Haberi Görüntüle

MENÜ KAPAĞINDA ZÜRAFA ADASI!

'Zürafa Balık&Et Lokantası'nda Yunan esnaf, menü kapağına şunları yazmıştı:

"MENÜ-FİYAT LİSTESİ

Zourafa veya Ladoksera, Evros vilayetinde özellikle Semadirek'in doğusunda ve Gökçeada'nın kuzeyinde kısa bir mesafede bulunan ıssız bir adacıktır. Toplam alanı sadece 9 metrekaredir ve kıyı şeridinin toplam uzunluğu 32 metredir (eski ölçülerde 465 metre). 

2011'den beri NATURA Avrupa programının korunan alanlarına aittir ve Trakya topraklarının ve Yunan deniz bölgesinin en kuzeydoğu ucudur. 

Halkbilimci Giorgos Lekakis, seviye anlamına gelen 'zoura' kelimesinin ve ışık/belirgin anlamına gelen 'fa' kelimesiyle birleştiğini iddia etmektedir. Aynı ismin varyasyonları Sgorafa veya Tzourafa veya Zgorofos'tur. Ladoksera adı, yağlı suların varlığından ve yağ kokusundan geliyor gibi görünüyor."

Cihat Yaycı

Sözkonusu görüntü, Mavi Vatan konusunda vatandaşları yıllardır bilinçlendirmek için uğraş veren müstafî Tümamiral Cihat Yaycı'yı küplere bindirdi. 

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) hesabından yaptığı paylaşımda Yaycı, şu mesajı yazdı:

"Yunanlılar restoran menüsünde bile Türk topraklarının egemenliği aleyhinde propaganda yapıyor!

Adalar Denizi adalarına giden Türk turistlerin gittiği bir restoran menüsünde Zürafa Adamızın Yunanistan'a ait olduğuna dair propaganda yapılıyor!

Ne yazık ki Türkler Yunanistan'a tatile gidiyor, orada da Yunan esnafı parasını aldığı Türklere propaganda yapıyor!"

Aşı oyunu! 'Gazze'de çocuk felci var' baskıları arkasında ne var? Akılları karıştıran iddia Aşı oyunu! 'Gazze'de çocuk felci var' baskıları arkasında ne var?... Haberi Görüntüle

YÜZÜMÜZE TÜKÜRÜYORLAR, HİSSETMİYORUZ

Rumların menü kapağında "Zürafa Adası Yunanistan'ındır" mesajı vermekten geri durmadığını, Türklerin hassasiyetlerini önemseme gereği bile duymadıklarını ifade eden Yaycı, buna mukabil Türk turistlerin o mekanda afiyetle yemek yemeye devam ettiğini dile getirdi. 

Yunan adasından çok memnun kalan Türk vatandaşının yayınladığı görüntüler.

"Yunan esnaf, müşteri kaybetmek pahasına Yunan milliyetçiliği yapar ve lokanta menüsünde dahi Türkiye’ye meydan okurken, bizimkilerin o lokantada afiyetle yemek yemeleri... Bu ruhsuzluk bizi bitirecek" diyen Yaycı, feryadını şu sözlerle dile getirdi:

"Hâlâ fiyatların ucuzluğundan bahsediliyor, menü ve hesap pusulası kapağındaki Zürafa Adası mesajı görülmüyor ya... Lokanta sahibinin yüzümüze tükürüğünü hissetmiyoruz ya... İçim kavruluyor... Ah Türk Milleti ahhh..."

Habere Tepki Ver

1

1

3

0

2

1

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading