Yandex Metrica

Sitede Ara

Yunan ajanından Ankara ile Atina arasında gizli anlaşma iddiası: Petrol-gaz sondajı başlayabilir

Yunan ajanından Ankara ile Atina arasında gizli anlaşma iddiası: Petrol-gaz sondajı başlayabilir

Yunan medyasının bir kanadı, Türkiye ziyaretindeki mesajlarından ötürü Kiryakos Miçotakis'e 'hain' muamelesi yapıyor. Miçotakis'in kapalı kapılar ardında Türkiye ile çok önemli konularda mutabakata vardığı ileri sürülüyor. Televizyonda canlı yayına katılan eski Yunan ajanı Savvas Kalenderidis, Ege Denizi'nde kaynakların ortak kullanımına ilişkin 'henüz açıklanmamış' anlaşma olduğunu iddia etti. 

Dünya

21.05.2024, 23:43

Yunan basını, Kiryakos Miçotakis'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Ankara'daki buluşmasına şüpheyle yaklaşıyor.

Miçotakis'in Erdoğan karşısında 'ezik' bir tavır sergilediği ve Türkiye'nin 'hırslarına' direnç gösteremediği iddialarını içeren haber ve yorumlar arasında en dikkat çekeni, 'Ankara-Atina arasında gizli mutabakat' söylentisi oldu. 

Eski Yunan ajanı Savvas Kalenderidis, ANT TV'de katıldığı bir programda, Başbakan Miçotakis'in Yunanistan'ın Ege'deki haklarından vazgeçtiğini gösteren bir tavır içinde olduğunu iddia etti. Kalenderidis'e göre Yunan Başbakanı, Ege Denizi kaynaklarının 'ortak kullanımı' konusunda Ankara ile ön müzakere başlattı. 

Savvas Kalenderidis'e göre Miçotakis, hidrokarbon için Türkiye ile anlaştı.

Türkiye'nin Mavi Vatan doktrininde geri adım atmadığını, sürekli yeni talepleri gündeme getirerek sonunda istediğini aldığını kaydeden Yunan istihbaratçı, "Ege'de şimdi ne Yunan ne de Türk uçakları uçmuyor. Trajik bir hata yapıyoruz. Ege'nin 'iki yakası' kavramı kaybolmak üzere. Deniz kaynaklarının ortak kullanımı gibi konularda ön müzakereler var" dedi. 

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a 1998 yılında Suriye'den ayrılmasının ardından sahte pasaport düzenlenmesinde katkısı bulunan ve Öcalan'ı Atina'dan Kenya'ya kaçıran eski EYP ajanı Kalenderidis, sonraki dönemde Milli İstihbarat Teşkilâtı tarafından yakalanıp sorgulanmış ve deşifre edilmişti. 

Savvas Kalenderidis

Gazze'de ateşkes görüşmelerinde sıcak gelişme! Heyet esir takası müzakereleri için Doha'ya gidiyor Gazze'de ateşkes görüşmelerinde sıcak gelişme! Heyet esir takası müzakereleri için... Haberi Görüntüle

EDİ RAMA'YI ATİNA'YA GÖNDEREN ERDOĞAN'DI

Kalenderidis, Miçotakis'in Ege anlaşması ve hidrokarbon kaynaklarının ortak kullanımını da kapsayacak bir mutabakata ilişkin iddiasının ardından kendi yönettiği Infognomonpolitics adlı haber sitesinde ABD'de yerleşik Yunan yazar Panagiotis Pavlos'un yazısına da yer verdi. 

Yazıda tüm Yunanlıları "Ulusal felakete doğru gidiyoruz" diyerek uyaran Pavlos, kapalı kapılar ardında varılmış mutabakattaki hususları şimdilik açıklamayacağını ancak bu gizli anlaşma maddelerini Ankara ve Atina'da bilmesi gerekenlerin bildiğini ileri sürdü. 

"Bugünlük, Avrupa'daki güçlü bir müttefikimizin deneyimli bir diplomatı olan bir arkadaşımın bana yaptığı yorumdan bahsetmekle yetineceğim" diyen Pavlos, sonra şu ifadeyi kullandı:

"Erdoğan'ın dansına şahit oluyoruz. Miçotakis'i Ankara'da kabul etmeden bir gün önce Edi Rama'yı organize ederek Atina'ya gönderdi. Neden biliyor musun? Ona şu mesajı vermek için: Kiryakos, başkentinde bile rahat olamayabilirsin. Bana adalardan bahsedip durma, çünkü Atina'yı da senin için kontrol eden benim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i 13 Mayıs'ta kabul etti.

Türkiye sattı Yunan çetelesini tuttu! Komşu basınında dikkat çeken haber: Hangi ülkeler Türkiye'den füze ve İHA alıyor? Türkiye sattı Yunan çetelesini tuttu! Komşu basınında dikkat çeken haber:... Haberi Görüntüle

BOL MİKTARDA MİT AJANI VARDIR

Türkofobik Pavlos, Yunanistan kontrolündeki bazı adalarda Türk turistlere uygulanan 'kapıda vize' uygulamasının da 'MİT ajanlarına yarayacağını' ileri sürerek şunları yazdı:

"Yunanistan Başbakanı, Türk Cumhurbaşkanı'na muhalefetinde bayağı ve uyuşuk bir dil kullandı. 'Sultan'ı etkilemeye çalışan üst orta sınıfın iyi bir evladı gibi göründü. Onu adeta yatıştırmak istercesine Yunanistan'ın Türkiye'ye bir dizi taviz vermesine izin verdi. 

Sonrasında Miçotakis'ten, Doğu Ege'nin kapılarını Türkiye'ye ardına kadar açtığını belirten sözleri duyduk. Bırakın Türk turistler gelsin, aralarında elbette sayısız MİT ajanı ve aynı zamanda Yunan adalarında gayrimenkul satın almak isteyen kimseler de vardır. Yunan lider, Türk ziyaretçilerin Ege adalarının ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu itiraf etme ilhamını bile buldu.

Ama şu an Gerapetritis, Papadopoulou, Bouras ve Demiris'in kapalı kapılar ardınd mutabakata vardığı hususları açıklamayacağım."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading