Yandex Metrica

Sitede Ara

Yunan heyet ikinci el ücretsiz zırhlıları Amerika'da seçti: 4 kilometreden tank vuruyor

Yunan heyet ikinci el ücretsiz zırhlıları Amerika'da seçti: 4 kilometreden tank vuruyor

Amerikan ordusu, 'ihtiyaç fazlası ürün' programı çerçevesinde Yunanistan'a destek vermeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde bir Yunan heyetin, 164 adet Bradley M2A2 tipi zırhlı muharebe aracını seçmek için ABD'ye gittiği ortaya çıktı. 

Savunma

22.06.2024, 15:12

Amerikan ordusu, Yunanistan'a vermeye hazırlandığı zırhlı muharebe aracı (ZMA/IFV) sayısını revize etti. Daha önce 300 adet olarak açıklanan M2A2 tipi Bradley için Yunan medyasının duyurduğu son rakam 164 oldu.

Atina basınına göre, ABD ordusunun kullandığı modern zırhlı muharebe araçlarından 164'ü önümüzdeki aylarda Yunanistan'a getirilecek. 

Bir Yunan heyet, ilk parti zırhlıları seçmek için Mississipi'deki ABD garzinonu Camp Shelby'i ziyaret etti.

3 Haziran-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen seyahatte Yunan yetkililer, tamamı ikinci el 62 adet Bradley M2A2 seçti. Bu araçlar Atina'ya Amerika tarafından ücretsiz olarak verilecek. 

Yunan heyet Bradley tipi askeri araçları incelerken...

ABD Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı'na (DSCA) bağlı bir birim olan İhtiyaç Fazlası Ürünler (EDA) programı, Pentagon'un müttefik ya da ihtiyaç sahibi ülkelere savaş araçlarını bedelsiz olarak transfer etmesini sağlıyor. 

ABD ile karşılıklı savunma işbirliği anlaşması bulunan ülkeler, EDA programı aracılığıyla askerî ekipman alabiliyor. EDA başlığı altında diğer ülkelere aktarılan sistemler arasında uçaklar, gemiler, iletişim araçları, tıbbî malzemeler ve yedek parçalar yer alıyor. 

GÖKDOĞAN füzesi kaç kilometreden vurdu? Açıklanan menzil herkesi şoke etmişti GÖKDOĞAN füzesi kaç kilometreden vurdu? Açıklanan menzil herkesi şoke etmişti Haberi Görüntüle

CAMP SHELBY'DEN SONRA TEKSAS'A GİTTİLER

İkinci el Bradley ZMA seçmek için Camp Shelby'e gelen Yunan heyetin ikinci adresi Teksas oldu.

BAE Systems'in Teksas'taki tesislerini ziyaret eden Yunanlar, şirket envanterinden 102 tane daha Bradley seçti. Yunanistan'a transferi kesinleşen zırhlı muharebe aracı sayısı toplamda böylece 164 oldu. 

Teksas'ta seçimi yapılan 102 adet aracın da ikinci el olduğu belirtiliyor. 164 adet Bradley'nin tamamı Atina'ya ücretsiz sevk edilecek. Her birinde 41'er adet M2A2 bulunan 4 tabur oluşturmayı planlayan Yunan ordusu 'düşman hedeflerine karşı' etkili bir ateş gücü elde etmeyi hedefliyor. 

ABD ordusu yetkilileriyle Yunan heyeti Bradley önünde gösteren fotoğraflar Atina basınında yayınlandı.

M2 Bradley zıhlı muharebe aracının geliştirilmiş bir versiyonu olan M2A2, ekstra çelik ve kompozit zırh ile desteklendi.

Ek zırhların yol açtığı ağırlığı kaldırabilecek daha iyi bir süspansiyon sistemine ve daha güçlü bir motora sahip olan M2A2, 25 mm'lik Bushmaster uzun menzilli otomatik top ve bir de TOW anti-tank roket fırlatıcısı barındırıyor. 

ABD yönetimi bu araçlardan 250 tanesini de Suriye PKK'sı YPG'ye vermişti. 

2021 yılı ekim ayında, Suriye'nin Haseke bölgesinde PKK/YPG'li teröristler ABD askerlerinden 'Bradley' eğitimi alırken böyle görüntülenmişti.

Makine Kimya'dan mühimmat alıp Almanları kazıkladılar: Belgeler ortaya çıktı Makine Kimya'dan mühimmat alıp Almanları kazıkladılar: Belgeler ortaya çıktı Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'IN ZIRHLI ARAÇ ENVANTERİ

Yunan ordusu şu anda mekanize piyade yeteneklerini geliştirmek için çeşitli zırhlı muharebe araçları kullanıyor. 1990'larda eski Doğu Almanya stoklarından satın alınan Sovyet tasarımı BMP-1'in dışında NATO'da en çok kullanılan Amerikan zırhlısı M113, Atina envanterinde bol miktarda bulunuyor. 

Yunan ordusu aynı zamanda Yunan ELVO şirketince üretilmiş Leonidas-2 adında bir zırhlı araca da sahip. Avusturya ürünü Steyr-4K7FA zırhlı personel taşıyıcısını temel alan ve Yunan isterlerine göre değiştirilen araç, öncekinden daha üstün bir zırh koruma özelliği vaat ediyor. 

Atina yönetimi bunların yanında Alman Marder-1A3 ZMA'yı da filosuna kattı. Marder, 20 mm'lik otomatik topa ve tanksavar füzelerine sahip, sağlam zırhı ve yoğun ateş gücüyle mücehhez bir ZMA olarak tanınıyor. 

Şimdi tüm bu araçlara, ABD tarafından ücretsiz olarak verilen 164 adet Bradley M2A2 eklenecek. Yunan basını daha önceki yayınlarında Bradley sayısının 300 olacağını duyurmuş ve bu araçların adalar ile Dedeağaç'ta konuşlandırılacağı belirtilmişti. 

Bradley zırhlılarındaki 25 mm'lik Bushmaster topundan ateşlenen mermiler yaklaşık 4 kilometre mesafede etkili oluyor. Bu silahtan atılabilen uranyum içerikli ve yüksek patlayıcı özellikli mermiler, Ukrayna'da Rus tanklarını tahrip etmek için kullanılıyor. 

Bradley topu ile hedef bölgenin ateş altına alınması Ukrayna cephesinde böyle görüntülendi.

Habere Tepki Ver

0

3

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading