Yunanistan haddini aştı: Tanklar ve helikopterlerle Türkiye sınırını geçmek için tatbikat yaptılar!

Yunanistan haddini aştı: Tanklar ve helikopterlerle Türkiye sınırını geçmek için tatbikat yaptılar!

Yunanistan, Türkiye sınırının neredeyse sıfır noktasında 'Sınır geçiş' tatbikatı düzenleyerek Türkiye'yi kışkırtmaya çalıştı. Yapılan bu tatbikat, altı farklı ülkeden gözlemciler tarafından dakikası dakikasına takip edildi.  

Gündem

10.06.2024, 01:23

Türkiye-Yunanistan ilişkileri yeniden olumlu yönde seyir göstermeye başlamıştı. Fakat Yunan cephesi, olumlu döneme gölge düşürecek askeri bir tatbikat gerçekleştirdi.

Yunanistan, Batı Trakya'da Türkiye sınırının sıfır noktasında "sınır geçiş" tatbikatı düzenledi. Meriç Nehri'nin sınır bölgesinde gerçekleştirilen bu tatbikatı ABD, Mısır, Ermenistan, Bulgaristan, İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden gelen gözlemciler dakikası dakikasına takip etti.

29 Ekim üniversiteler tatil mi? 28 Ekim'de üniversitelerde ders var mı? 29 Ekim üniversiteler tatil mi? 28 Ekim'de üniversitelerde ders var... Haberi Görüntüle

TATBİKATIN ADI: NEHİR ROTASI

'Nehir Rotası' adı altında düzenlenen kışkırtma dolu tatbikat,  İskeçe'deki 4. Kolordu’ya bağlı 31. Motorlu Piyade Tugayı, 1. Ordu Havacılık Tugayı, 730. Köprücü Taburu ve 744. Köprücü Bölüğü'nün katılımıyla gerçekleştirildi.

Tatbikatın amacı, personelin paletli ve tekerlekli araçların seyir kabiliyetlerini ve modern savaş koşulları altında su engellerini aşma tekniklerini gerçekçi bir şekilde öğrenmelerini sağlamak olduğu iddia ediliyor.

Ziraat mobil neden hata veriyor, çöktü mü? Ziraat mobil neden hata veriyor, çöktü mü? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN SIFIR NOKTASINDAYDILAR!

Tatbikatın son aşaması Meriç Nehri'nin sıfır noktasına yakın bir bölgede kurulan gözlem çadırından takip edildi. Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Georgios Kostidis, 1. Ordu / AB-OHQ Komutanı Korgeneral Dimokritos Konstandakos, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Stavros Papastathopulos, Ordu Destek Yüksek Askeri Komutanlığı (ASDYS) Komutanı Korgeneral Dimitrios Bolomitis'in yanı sıra ABD, Mısır, Ermenistan, Bulgaristan, İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden gelen gözlemciler bu aşamayı birlikte takip ettiler.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

1

1

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading