Yunanistan'da çiftçi eylemi: Traktörlerle tabut taşıdılar

Yunanistan'da çiftçi eylemi: Traktörlerle tabut taşıdılar

Yunanistan'da çiftçiler, hükümetten destek talebiyle Selanik kentinde eylem yaptı.

Dünya

08.02.2024, 10:05

Avrupa'daki çiftçi eylemleri Yunanistan'da da devam ediyor. Onlarca trakörle Selanik'e gelen çiftçiler, sembolik olarak taşıdıkları tabutla Uluslararası Selanik Fuar Merkezi'nin önünde toplandı. Çiftçilere arıcılar, besiciler ve balıkçılar da destek verdi.

Büyük kasırga Amerikalıları narkozdan uyandırdı: İsrail köpeğine tepkiler dinmek bilmiyor Büyük kasırga Amerikalıları narkozdan uyandırdı: İsrail köpeğine tepkiler dinmek bilmiyor Haberi Görüntüle

BÜYÜK GÖSTERİYE HAZIRLANIYORLAR

Hükümetten elektrik, mazot ve diğer girdi fiyatlarının düşürülmesini isteyen çiftçiler, iki gün sonra büyük bir gösteriye hazırlanıyor. Selanik Uluslararası Fuar Merkezi'nde 3 Şubat'ta düzenlenecek "Agrotica" Fuarı vesilesiyle düzenlenecek gösteriye çok sayıda çiftçinin katılması bekleniyor.

Çiftçi protestolarına karşılık olarak açıklama yapan Başbakan Kiryakos Miçotakis, çiftçilere ödenen sübvansiyonların artırılacağını, Eylül 2023'teki sel felaketinden etkilenen çiftçilere ikinci bir ek yardım yapılacağını ve çiftçilerin yaşadığı sorunların giderilmesi için diyalog kapılarının da açık tutulacağını belirtmişti.

Yunan çiftçiler, 24 Ocak'tan beri çeşitli şehirlerde eylemlerini sürdürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading