Yunanistan'da eşcinsel evlilik yasal mı oldu? Eşcinsellik evlilik Yunanistan'da yasallaştı mı, onaylandı mı?

Yunanistan'da eşcinsel evlilik yasal mı oldu? Eşcinsellik evlilik Yunanistan'da yasallaştı mı, onaylandı mı?

Yunanistan'da eşcinsel evlilik yasal mı oldu? Eşcinsellik evlilik Yunanistan'da yasallaştı mı, onaylandı mı? Yunanistan Parlamentosu, ülkede eşcinsel evliliği ve evlat edinmeyi yasallaştırarak tarihi bir karara imza attı. Bu adım, Yunanistan'ı eşcinsel bireylere evlenme hakkı tanıyan ilk Ortodoks Hıristiyan ülke konumuna getirdi.

Dünya

14.05.2024, 15:35

Yunanistan parlamentosu, eşcinsel evliliklere onay veren yasayı oylayarak tarihi bir adım attı. 300 sandalyeli parlamentoda bulunan 176 milletvekilinin çoğunluğu tarafından onaylanan bu yasa, Yunanistan'ı eşcinsellere evlenme izni veren ilk Ortodoks Hıristiyan ülke konumuna taşıdı. Peki, Yunanistan'da eşcinsel evlilik yasal mı oldu? Eşcinsellik evlilik Yunanistan'da yasallaştı mı, onaylandı mı?

Katil İsrail ordusunun vahşeti bitmiyor! Filistinlileri sığındığı okula saldırdı: Çok sayıda ölü var Katil İsrail ordusunun vahşeti bitmiyor! Filistinlileri sığındığı okula saldırdı: Çok... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'DA EŞCİNSEL EVLİLİK YASAL MI OLDU?

Ortodoks Kilisesi, Yunanistan'da eşcinsel evliliklere onay veren tasarıya karşı tepki göstermişti. Kilise, evlilik tasarısının "ebeveyn rollerini karıştıracağını" ve "geleneksel aileyi zayıflatacağını" savunarak, geleneksel aile yapısının korunması gerektiğini ifade etmişti. Bu tepki, kilisenin kendi değerlerine dayalı bir duruş sergileme çabası olarak öne çıktı.

Avrupa Birliği'nin 27 üyesinden 15'inin eşcinsel evliliği yasallaştırdığı bir dönemde, Yunanistan'ın bu konuda attığı adım dikkat çekiciydi. Dünya çapında 35 ülkede eşcinsellerin evlenme hakkı bulunması, evlilik eşitliği mücadelesinin uluslararası alanda yaygınlaştığını gösteriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading