Yunanistan'ı patlatacaklar diyen Cihat Yaycı: 'Kuzey' dediği ülke 'güney'i almak için gelecek

Yunanistan'ı patlatacaklar diyen Cihat Yaycı: 'Kuzey' dediği ülke 'güney'i almak için gelecek

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıldönümünde soykırımcı Yunanistan'a çarpıcı mesajlardan biri, emekli Tümamiral Cihat Yaycı'dan geldi. Yaycı, Makedonya ve Arnavutluk'un Atina'ya karşı harekete geçmesini beklediğini söyledi. Yaycı, Yunanistan'a FETÖ uyarısı da yaptı. 

Gündem

21.07.2024, 10:24

Kıbrıs Türklerinin 1974'te Rum mezaliminden kurtarıldığı Barış Harekâtı'nın 50. yıldönümünde Mavi Vatan doktrininin kurucusu Cihat Yaycı, Atina'ya çok önemli mesajlar verdi. 

Yunanlılarca işlenen suçları ve soykırımları hiç kimsenin unutmadığını dile getiren Yaycı, bu ülkenin yakında Arnavutluk ve Makedonya ile ciddi kriz yaşamasını beklediğini söyledi. 

Makedonya'ya Avrupa Birliği'ne girme şartı olarak isim değişikliği dayatan ve ülkenin ismini 'Kuzey Makedonya' olarak değiştiren Atina yönetiminin Makedon topraklarında gözü olduğunu dile getiren Yaycı, "Orası kuzey, aslında buraya dahil olması lazım, imajını vermek için bunu yaptılar. Ama her şey tersine çevrilecek. Kuzeydekiler diyecek ki, 'güney bizimdir', dolayısıyla Güney Makedonya toprakları bize katılmalıdır denilerek yeni girişimler olmasını yakın zamanda bekliyorum" dedi. 

Adana'da koca dehşeti! Eşninin sığındığı baba evine molotof attı Adana'da koca dehşeti! Eşninin sığındığı baba evine molotof attı Haberi Görüntüle

'KUZEY' DEDİĞİN BİR GÜN GELİR 'GÜNEY'İ ALIR

Ulusal Kanal yayınında soruları cevaplarken, "Sanmasın ki Yunanistan öyle rahat kalacak" ifadesini kullanan emekli Tümamiral Yaycı, Batı Trakya'daki FETÖ tehlikesine de işaret ederek özetle şunları söyledi:

Cihat Yaycı

"Kuzey dersek kuzeyi biz alırız diye düşünüyorlar. Hayır, 'kuzey' dersen, 'güneyi' vardır demektir bunun, o güney bölgesi de sendedir, o güneyi senden alırlar. 

Ayrıca buradan bizi izleyen Yunan ilgililere sesleniyorum: Batı Trakya'daki FETÖ'cüler, yakında Yunan devletini de ele geçirmeye başlayacak. Yunan devletine hükmedecekler. 

Batı Trakya'da bir FETÖ tehlikesi vardır. Makedon azınlığı hiçe sayan devlet yapısı nedeniyle Yunanistan'da yakında patlayacak bir durum vardır. Kosova ve Arnavutlar..."

Eylem Boran kimdir? Ankaralı Turgut'un kızı Eylem Boran'ın eşi kim? Eylem Boran kimdir? Ankaralı Turgut'un kızı Eylem Boran'ın eşi kim? Haberi Görüntüle

SOYKIRIMLARIN HESABI ELBETTE SORULACAKTIR

"Yunan'ın Kosovalılara yaptığı soykırım, 1821'de Tripoliçe'de Türklere ve Müslümanlara yaptığı soykırım, Birinci Dünya Savaşı esnasında Anadolu'da Türklere yaptıkları soykırım, Trakya'da yaptıkları soykırım ve en son 1950'den itibaren Kıbrıs adasında Türklere karşı icra ettikleri soykırım mutlaka önlerine konulacaktır. 

Batı Trakya'da yakında Bulgaristan da hak iddia etmeye başlarsa kimse şaşırmasın. Bulgaristan'daki Türk yurdu ile Batı Trakya'daki Türk bölgesi bir bütündür aslında. Bulgaristan'a bırakılan yerler Yunanlılar tarafından masabaşı oyunlarla alınmıştır. 

Yakında Bulgarlar da birtakım haklar iddia etmeye kalkar, Makedonya da hak iddia etmeye kalkar, Arnavutluk da hak iddia eder; Türkler de artık bu soykırıma karşı harekete geçer. Yunanistan şu anda Türklere karşı kültürel bir soykırım uyguluyor. Yaptıkları yanına kâr kalmayacaktır." 

 

Habere Tepki Ver

36

1

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading