Yandex Metrica

Yurt dışı telefon IMEI kayıt ücreti 45 bin TL mi olacak?

Yurt dışı telefon IMEI kayıt ücreti 45 bin TL mi olacak?

Yurt dışı telefon IMEI kayıt ücreti 45 bin TL mi olacak? Türkiye'de son zamanlarda yüksek enflasyon ve artan döviz kurları nedeniyle cep telefonu, tablet ve bilgisayar fiyatları katlanarak arttı. Yurt dışından daha ucuza telefon getirmeyi düşünenler için IMEI kayıt ücretlerinde 2025 yılında artış bekleniyor. Gelen iddialara göre yurt dışından getirilen telefonları kayıt ettiemek için ödenecek harç oranı 45 bin TL'yi geçecek. 

Gündem

07.08.2024, 14:10

Pek çok kişi Türkiye'de satılan cep telefonlarını daha ucuz olduğu için yurt dışından getiriyordu. Yurt dışına çıkışta yanlarında telefon getiren vatandaşlar cihazlarını Türkiye'de kullanabilmek için belli bir harç ödeyerek telefonlarını kayıt ettirmek zorunda. Geçtiğimi sene artan yurt dışı telefon IMEI kayıt ücretlerinin 2025 yılında da artması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adalet reytinge kurban edilmemeli Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adalet reytinge kurban edilmemeli Haberi Görüntüle

YURT DIŞI TELEFON IMEI KAYIT ÜCRETİ 45 BİN TL Mİ OLACAK?

Yurt dışından getirilip ülkemizde kullanılmak istenen akıllı telefonların IMEI kayıt ücretine büyük bir zam geleceği iddia edildi. Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte yeni IMEI kayıt ücretinin 45 bin TL'yi geçmesi bekleniyor. 

Kitabın ismi dikkat çekti! MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hayatı kitap oluyor! Kitabın ismi dikkat çekti! MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hayatı kitap... Haberi Görüntüle

TELEFON KAYIT HARCI NE KADAR?

Günümüzde akıllı telefon IMEI kayıt ücreti 31 bin 692 TL. Bu orana yılbaşından sonra zam gelmesi bekleniyor. 2025 yılından itibaren yurt dışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti 45 bin 953 TL’ye çıkabilir. Konu hakkında henüz resmi bir duyuru ve açıklama gelmediğini hatırlatalım. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IMEI kayıt ücretinde yapılacak zamları düşürme yetkisinin olduğunu da hatırlatalım.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading