Yusuf Can Zeybek kimdir? Kırkpınar başpehlivanı Yusuf Can Zeybek nereli?

Yusuf Can Zeybek kimdir? Kırkpınar başpehlivanı Yusuf Can Zeybek nereli?

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu sene 663'üncüsü yapıldı. Oldukça çekişmeli anlara sahne olan gürşlerde başpehlivanlık unvanını bu sene de Yusuf Can Zeybek aldı. Yusuf Can Zeybek Sarayiçi Er Meydanı'nda Mustafa Taş'ı yenerek Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan oldu. Peki Yusuf Can Zeybek kimdir? Kırkpınar başpehlivanı Yusuf Can Zeybek nereli?

Gündem

08.07.2024, 09:45

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 663'üncüsü yapıldı. Oldukça heyecanlı anlara sahne olan tutnuvada başpehlivanın kim olduğu açıklandı. Yusuf Can Zeybek finalde karşılaştığı Mustafa Taş'ı yenerek Kırkpınar'da başpehlivan oldu. 

Alaca Konağı nerede, hangi ilde? Alaca Konak kaç yıllık, ne zaman yapıldı? Alaca Konağı nerede, hangi ilde? Alaca Konak kaç yıllık, ne... Haberi Görüntüle

YUSUF CAN ZEYBEK KİMDİR? 

Yusuf Can Zeybek 1994 yılında Antalya'da dünyaya geldi. 2024 yılı itibari ile 30 yaşındadır. 

Türk milli güreşçi Yusuf Can Zeybek 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve 663. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan unvanını alarak altın kemerin sahibi olmuştur. 

Yusuf Can Zeybek'in hayatı güreş sporunda başarılarla dolu. Zeybek 2013 yılında Azerbaycan'da yapılan Uluslararası Azerbaycan Baku Gençler Serbest Güreş Turnuvası’nda şampiyon olarak adını duyurmuştu. 

96 kiloda şampiyonluğa ulaşan Yusuf Can Zeybek daha sonra Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen organizasyonda şampiyon oldu.

2021 yılında başpehlivan oldu. 

Kurtdereli Yağlı Güreşlerinde ve Elmalı Yağlı Güreşlerinde 2. olma başarısını gösterdi. 

662. ve 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık unvanını kazandı. 

2022 yılında yapılan 23. Kumluca Yağlı Güreşlerinde, 4. Finike Yağlı Güreşlerinde, 24. Feslikan Yağlı Güreşlerinde, 62. Kurtdereli Yağlı Güreşlerinde ve 48. Taşköprü Yağlı Güreşlerinde Şampiyon oldu.

THY 849 TL bilet kampanyası hangi tarihlerde? THY ucuz bilet ne zaman alınır? THY 849 TL bilet kampanyası hangi tarihlerde? THY ucuz bilet... Haberi Görüntüle

YUSUF CAN ZEYBEK NERELİ?

Yusuf Can Zeybek aslen Antalyalıdır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading