Yüzlerce kişi öldü! O ülkede 'kamu kontenjanı' krizi büyüyor: Sokağa çıkmak yasak!

Yüzlerce kişi öldü! O ülkede 'kamu kontenjanı' krizi büyüyor: Sokağa çıkmak yasak!

Bangladeş'te 1971 yılındaki savaşa katılanların ailelerine 'kamuda kontenjan ayrılması'nı protesto eden üniversite öğrencileri ile polis arasındaki çatışmalar her geçen gün giderek büyüyor. Çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 105'e yükselirken hükümet, sokağa çıkma yasağı ilan etti.  

Dünya

20.07.2024, 23:47

Bangladeş'te üniversite öğrencilerinin başlattığı ve ülke genelinde süren gösterilerde can kaybı her geçen gün artmaya devam ediyor. Salı gününden bu yana kontenjan hakkının kaldırılması talebiyle gösteri düzenleyen öğrenciler ile polis arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 105'e yükseldi. Protestolarda binlerce kişi ise ağır yaralı ve yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

Ortadoğu'daki çatışma fiyatları körükledi! Petrol piyasası tedirgin!  İsrail, İran'ın 'Petrol Adası' Kharg'ı mı vuracak? Ortadoğu'daki çatışma fiyatları körükledi! Petrol piyasası tedirgin! İsrail, İran'ın 'Petrol... Haberi Görüntüle

ORDUYA GÖREV: SOKAĞA ÇIKMAK YASAK 

Başbakan Şeyh Hasina'nın hükümeti, dün ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti ve orduyu görevlendirdi. Sokağa çıkma yasağının pazar günü saat 10.00'a kadar uygulanacağı, hükümetin durumu değerlendirip yeni adımlar atması için harekete geçtiği belirtildi. 

Avrupa sokaklar kan gölüne dönecek! İstihbarat şefi uyardı: Rusya ve İran'ın planları dehşet verici Avrupa sokaklar kan gölüne dönecek! İstihbarat şefi uyardı: Rusya ve... Haberi Görüntüle

İNRETNET BAĞLANTISI KESİLDİ

Ülkede mobil internet bağlantısının kesildiği aktarılırken, sosyal medyaya erişim de kısıtlandı. Bangladeş kaynaklı haber sitelerine ülke dışından da ulaşılamıyor.

Cenazesinin nereye gömüleceği merak ediliyordu!  Nasrallah'ın cenazesi gizli bir yere defnedildi! Cenazesinin nereye gömüleceği merak ediliyordu! Nasrallah'ın cenazesi gizli bir yere... Haberi Görüntüle

 HİNDİSTANLI ÖĞRENCİLER ÜLKEYİ TERK ETTİ 

Bangladeş’te okuyan 300’ün üzerinde Hindistanlı üniversite öğrencisi, ülkelerine döndü. Öğrenciler, ülkenin kuzeydoğusundaki Tripura ve Meghalaya eyaletlerinde yer alan Hindistan ile Bangladeş arasındaki kara sınır kapılarından güvenli şekilde çıkış yaparak ülkeden ayrılmak zorunda kaldı. 

İsrail öldürüldüğünü iddia etmişti! Hamaney, Süleymani'nin halefine madalya takacak İsrail öldürüldüğünü iddia etmişti! Hamaney, Süleymani'nin halefine madalya takacak Haberi Görüntüle

KAMU SEKTÖRÜ KONTENJANLARI

Bangladeş'te kamuda işe giriş pozisyonlarının yüzde 56'sı belirli demografik gruplar ve sınıflar için ayrılırken, bunun yüzde 30'u ise 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerini kapsıyor. Söz konusu kontenjanlar, ülke çapındaki protestolar üzerine 2018'de kaldırılmıştı.

Yüksek Mahkeme, geçen ay kontenjan sisteminin yeniden uygulanması kararı aldı ve ardından protestolar başladı.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

1

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading