Yandex Metrica

Zam fırtınası kapıda: Maliyet artışı tehlikesi kara kara düşündürüyor

Zam fırtınası kapıda: Maliyet artışı tehlikesi kara kara düşündürüyor

İngiltere, AB’den gelen ithal ürünlerin sınır kontrol noktalarında denetleneceğini duyurdu. Uygulama uzun süreli gecikmenin ardından hayata geçirildi. Farklı ülkelerden gelen ürünlerin denetlenmesi sırasında, yeni oluşturulan sınır kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluşması, bölgede yaşanan aksaklıkların fiyatlara yansıyacağı ön görülüyor. 

Dünya

18.05.2024, 23:56

İngiltere hükümeti, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden gelen ithal ürünlerin yapılacak yeni sınır kontrolleri sırasında oluşabilecek olumsuzlukları düşünüyor.

Ülkeye giren hayvansal ve bitkisel ürünlerin denetlenmesini sağlayacak olan uygulamanın tüketiciye nasıl yansıtılacağı merak konusuyken, konuyla ilgili pek çok iddia ortaya atılıyor.

Denetlemelerin raf fiyatlarına olumsuz etki edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. 

Uygulama iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamada, ithal edilen et, süt ve bitki ürünlerinde sağlık sertifikası zorunluluğu getirilmişti. 

İkinci aşama ise daha kapsamlı ve endişe verici.

İthal edilen ürünler sınır kontrol noktalarında tutulup denetlenecek. 

Dağıstan'da ölen polis sayısı 15'e yükseldi: Savaş evimize kadar geldi Dağıstan'da ölen polis sayısı 15'e yükseldi: Savaş evimize kadar geldi Haberi Görüntüle

SINIR KONTROL NOKTALARINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞURSA ?

İngiltere hükümetinin, oluşabilecek uzun kuyrukların ve aksaklıkların önüne geçmek için ilk etapta orta riskli kategorisine giren ürünlerin kontrol edeceği öngörülüyordu. 

Financial Times, hükümetin daha pragmatik bir yol izleyeceğini, %100 riskli ürünler dışında kalan ürünlerin denetlenmeyeceği iddiasını ortaya atsa da, bunun politik ve ekonomik yönden meydana gelebilecek olumsuzlukları bastırmak için yapılan bir paylaşım olup olmadığını süreç gösterecek. 

İspanya'dan İsrail kararı! Soykırım davasına resmen dahil oldular İspanya'dan İsrail kararı! Soykırım davasına resmen dahil oldular Haberi Görüntüle

UYGULAMA 2021 YILINDAN BU YANA ERTELENİYORDU

Denetleme uygulamasına başlanması 2021 yılından bu yana tam 6 kez ertelendi.

Ertelemenin sebebi olarak altyapı, sınır kontrol noktalarının kurulmasında yaşanan aksaklıklar gösterilse de, ertelemenin politik ve ekonomik faktörlerden dolayı kaynaklanıyor olabileceği de iddialar arasında.  

Bölgeye hayvancılıkta en gelişmiş ülkeler arasında gösterilen Almanya başta olmak üzere, Hollanda Fransa, İspanya ve İtalya gibi Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden ithalat yapılıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan dünyaya Gazze çağrısı: 'Acil önlemler alınmalı' İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan dünyaya Gazze çağrısı: 'Acil önlemler alınmalı' Haberi Görüntüle

ÜRÜNLERİN RAF ÖMRÜ KISALIYOR

Avrupa Birliği ülkelerinden gelen bozulabilir bazı gıda ve bitkiler, yoğun geçiş noktalarında 20 saate kadar bekleyebiliyor.

Perakendeciler, İngiltere hükümetinin yeni uygulamaya koyduğu sınır kontrol denetlemelerini felaket olarak değerlendiriyor. 

İçerisinde et, süt ve yine bozulması muhtemel bazı bitki ürünlerini taşıyan kamyonların sınırda saatlerce beklemesi, ürünü tüketiciye ulaştıran perakendecilerin büyük tepkisine neden oluyor. 

Çünkü bu ürünlerin, sınırda bekletildiği süre de hesaba katıldığında raf ömrü oldukça kısalıyor. 

Savaş burada bitecek! Uzmanlardan çarpıcı yorum: Ruslar için yıkıcı bir yenilgi olacak! Savaş burada bitecek! Uzmanlardan çarpıcı yorum: Ruslar için yıkıcı bir... Haberi Görüntüle

IT SİSTEMİ ÇÖKÜNCE KAMYONLAR SAATLERCE BEKLETİLDİ

Kontrol noktalarından Dover ve Channel Tüneli'nde meydana gelen sistem arızası nedeniyle, et ve süt ürünleri yüklü pek çok araç saatlerce kuyrukta bekletildi. 

Bölgede yaşanan kriz sonrasında bazı firmalar, raf ömrünün kısalması ve bozuk ürün satma kaygılarından dolayı siparişleri geri çevirdi.

ABD, bu tartışmayı bekliyor! Biden ile Trump kozlarını TV'de paylaşacak: Yepyeni kurallar var ABD, bu tartışmayı bekliyor! Biden ile Trump kozlarını TV'de paylaşacak:... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE’DEN İTHAL EDİLEN ÜRÜNLER

İngiltere’nin ithalat yaptığı ülkeler arasında Türkiye’de var.

İngiltere, Türkiye’den tekstil ve hazır giyim ürünlerinden otomotive ve yan sanayi ürünlerine kadar pek çok ürün ithal ediyor.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading