Zelenski, G7 liderlerinden silah istedi: 'Ordumuzu güçlendirmek için neye ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyorsunuz'

Zelenski, G7 liderlerinden silah istedi: 'Ordumuzu güçlendirmek için neye ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyorsunuz'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, G7 liderlerine hitaben yaptığı konuşmada "Gökyüzümüzü korumak ve karada ordumuzu güçlendirmek için neye ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Denizde başarımızı desteklemek ve sürdürmek için ihtiyacımız olan her şeyi biliyorsunuz." dedi.

Dünya

10.03.2024, 00:02

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ikinci yılı dolayısıyla başkent Kiev'e gelen Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile G7 Liderler Zirvesi'ne video konferansla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yaptığı konuşmada, halkı adına G7 liderlerine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "İşbirliğimiz sayesinde Ukrayna'da ve Rusya'ya komşu diğer ülkelerde milyonlarca kişi, ana vatanlarının Putin'in arka bahçesi haline gelmeyeceğini hissedebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

KIZILELMA dünyayı böyle salladı: Türkiye yeni bir sayfa açtı KIZILELMA dünyayı böyle salladı: Türkiye yeni bir sayfa açtı Haberi Görüntüle

"BİRLİK OLMALIYIZ"

Savaşın ikinci yılına girildiğini hatırlatan Zelenski, "Ancak şimdi güvenliği yeniden tesis etmek için liderliğimizin yeterli olduğunu açıkça söyleyebiliriz. Dünyanın önde gelen demokrasileri, gerçekten kararlı olduklarında bu kararlılık tüm zorlukların üstesinden gelir." ifadelerini kullandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e eleştirilerde bulunan Zelenski, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlikte geçirdiğimiz bu iki yıl için sizlere teşekkür ederim. O korkunç 24 Şubat ve Rusya'nın getirdiği tüm dehşet, Ukrayna'yı normal gelecekten mahrum bırakamadı, saldırılara karşı direndik. Bizim olanı geri alıyoruz ve Putin'in sistemine her Rus kötülüğünün tezahürünün bedelini kesinlikle ödeteceğiz ancak ortak başarımız için olması gerektiği gibi kararlı olmalıyız. Adaletin yerine getirilmesi için ilkeli olmalıyız. Mümkün olduğunca çok sayıda insanın hayatını korumak için aktif ve yorulmayı bilmez olmalıyız. Zaferimizin gerektirdiği gibi birlik olmalıyız."

Kuzey Kore’den işgalci İsrail'e sert tepki: Savaş suçu ve ahlaksızlık! Kuzey Kore’den işgalci İsrail'e sert tepki: Savaş suçu ve ahlaksızlık! Haberi Görüntüle

TEŞEKKÜR ETTİ

Volodimir Zelenski, Von der Leyen, Trudeau, Meloni'nin yanı sıra İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve ABD Başkanı Joe Biden ile destek verenlere teşekkür ederek "Gökyüzümüzü korumak ve karada ordumuzu güçlendirmek için neye ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Denizde başarımızı desteklemek ve sürdürmek için ihtiyacımız olan her şeyi biliyorsunuz. Hepsine zamanında ihtiyacımız olduğunun farkındasınız ve size güveniyoruz." görüşünü paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading