Zelenski'den Rusya'yı kızdıracak açıklama: 'Hedefimiz NATO'ya üye olmak'

Zelenski'den Rusya'yı kızdıracak açıklama: 'Hedefimiz NATO'ya üye olmak'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Hedefimiz NATO'ya üye olmak. Bunu hak ettiğimize inanıyorum. Ukrayna'yı İttifaka yakınlaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Dünya

25.02.2024, 17:47

Almanya'da düzenlenen 60'ıncı Münih Güvenlik Konferansı'nda (MSC 2024) bir konuşma yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna birliklerinin Donetsk bölgesindeki Avdiyivka kentinden çekilme kararını savundu. Bu kararın mantıklı ve adil olduğunu söyleyen Zelenski, aldıkları bu kararla gerekli silahlar gelene kadar Ukraynalıların hayatının korunacağını aktardı. Avdiyivka'daki Ukraynalı birliklerin kuşatılmamak için diğer sınırlara çekildiğini hatırlatan Zelenski, "Bu, insanların kilometrelerce çekildiği ve Rusya'nın bir şey ele geçirdiği anlamına gelmiyor. (Rusya) Hiçbir şey ele geçirmedi. Rusya 2 yıllık savaşta doğuda bir şeyler yapmaya çalıştı. Onlar, birkaç köy ve kasabayı yok etti, ama her şeyden daha çok onlar hayatımızı yok etti." dedi.

Daron Acemoğlu'nun Nobel sırrı: Amerika'ya direnme, sömürge ol, kurtul! Daron Acemoğlu'nun Nobel sırrı: Amerika'ya direnme, sömürge ol, kurtul! Haberi Görüntüle

SİLAH İSTEDİ

Ellerindeki silahların yeterli olmadığını ve uygun silahları bekleyeceklerini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı, Uzun menzilli silahlar yok. Rusya'da var ama bizde çok az. Bütün gerçek bu. Bu nedenle bugün ana silahımız askerlerimiz, insanlarımız ve ortaklarımızın desteğine güveniyoruz." şeklinde konuştu. Rusya'ya karşı topçu ve uzun menzilli silahlara ihtiyaç olduğunu hatırlatan Zelenski, ortaklarındna destek istedi. Hava savunma sistemlerine de ihtiyaçları olduğunu söyleyen Zelenski, şöyle konuştu: "Ortaklarımıza minnettarız. Patirot, IRIS-T, NASAMS hava savunma sistemlerini almaya başladık. Ama hızlı bir şekilde ilerlemek için bunlar yeterli değil. Çözüm çok basit, hava savunma sistemlerimizin yerleştirildiği yerlere insanlar geri dönüyor, şehrin ekonomisini yükseltiyor."

İran'dan İsrail'e misilleme uyarısı! Bir sonraki hedefi açıkladılar İran'dan İsrail'e misilleme uyarısı! Bir sonraki hedefi açıkladılar Haberi Görüntüle

"HEDEFİMİZ NATO ÜYELİĞİ"

NATO üyeliği için de açıklamalarda bulunan Zelenski, "Hedefimiz NATO'ya üye olmak. Bunu hak ettiğimize inanıyorum. Ukrayna'yı İttifaka yakınlaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading