Yandex Metrica

Sitede Ara

Zelenski'den Wagner lideri Prigojin'in ölümü hakkında ilk yorum! Putin'e laf soktu

Zelenski'den Wagner lideri Prigojin'in ölümü hakkında ilk yorum! Putin'e laf soktu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, paralı savaşçı grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in ölümüne ilişkin konuştu. Zelenski, "Bu durumla kesin alakamız yok. Herkes kimin bununla alakalı olduğunu anlıyor." diyerek Putin'e göndermede bulundu.

Dünya

23.01.2024, 22:24

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, dün akşam saatlerinde ülkenin Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Moskova yakınlarına düşen uçakta ölenlerin arasında paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğu ortaya çıktı.

Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü iddia edildi.

'Esirleri kurtar yeniden saldır': On binlerce İsrailli rehine takası için sokaklara indi 'Esirleri kurtar yeniden saldır': On binlerce İsrailli rehine takası için... Haberi Görüntüle

PUTİN İNTİKAM MI ALDI?

Uçağı Rusya Savunma Bakanlığı füzelerinin uçağı düşürdüğü ve Prigojin’in öldüğü iddia edildi. Bir başka iddia ise Putin'in ayaklanmanın intikamını almak için Yevgeny Prigojin'in uçağını düşürdüğü. Kremlin ise Prigojin'in ölümü ve uçak kazasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Leblebi gibi mühimmat üretecek! 850 milyon dolarlık füze fabrikası kuruluyor Leblebi gibi mühimmat üretecek! 850 milyon dolarlık füze fabrikası kuruluyor Haberi Görüntüle

''HERKES KİMİNLE ALAKALI OLDUĞUNU BİLİYOR''

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo De Sousa ile başkent Kiev'deki görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in ölümüyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna, bazı ülkelere uçak temini konusunda başvurduğunda, bunu kastetmemiştik. Aslında başka bir şeyi kastettik ve destek istedik. Gerçi, bu da bir anlamda bize kesin yardımcı olacak. (Prigojin'in ölümü) Bu durumla kesin alakamız yok. Herkes kimin bununla alakalı olduğunu anlıyor."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading